<<< Vissza

A városért munkálkodva

2006. szeptember 15.

 
Szebellédi Anna (balról) feladatát a mellette ülő Puskásné Halál Ágnes veszi át.

A helyhatósági választások előtti utolsó rendes ülését tartotta a képviselő-testület. Szirbik Imre polgármester elöljáróban szólt arról, hogy a képviselőket egy dolog vezérelte az elmúlt négy évben: legjobb tudásuk és lelkiismeretük szerint a lehető legtöbbet tegyék a városért. A ciklusban végzett munkájuk emlékeként egy-egy jelképes ajándékot vehettek át a város első emberétől. Aki azt követően - a választási kampányra utalva - kérte a lakosságot, őrizze meg a méltóságát, ha az ország jövőjéért felelős politikusok látogatnak Szentesre.

Egyes helyi rendeletet az általános forgalmi adó emelése miatt kényszerült módosítani a testület. A változás időpontját szeptember 16-ában jelölték meg. Ami azt jelenti, hogy attól fogva minden intézmény az éppen érvényben lévő áfával számol a jövőben. Mivel visszamenőleges jogalkotás nem lehetséges, így a szeptember 1-je és 15-e közötti bevételkiesést az önkormányzat magára vállalja.

A távfűtés díja kisebb mértékben emelkedik, amennyiben a gáz árának növekedését vesszük alapul. Ez azért lehetséges, mert a városban a termálvizet is hasznosítják fűtésre. (A fűtési hődíjak a gáz-, termál,- és áramköltség együttes 16 százalékos növekedése mellett a távhőszolgáltatás díja 13,50 százalékkal emelkedik.) Karikó-Tóth Tibor képviselő megjegyezte, hogy ezzel újabb terheket raknak a közintézményekre. A Fidesz MPSZ volt frakcióvezetője kifogásolta, hogy a közoktatási intézményeknek nyáron is fizetniük kell a hőszolgáltatásért alapdíjat, amely félmillió forintot is jelent havonta. Szűcs Lajos alpolgármester az előterjesztésben kimutatott táblázatra hívta fel a figyelmet, mely szerint a környező városokhoz viszonyítva Szentesen kedvezőbbek az árak. Kijelentette: az önkormányzat arra törekszik, hogy minél kisebb költséget hárítson át a lakosságra.

A továbbiakban (egyebek mellett) személyi kérdésekről döntött a testület. A Szentes Város Gondozási Központ igazgatónője, Szebellédi Anna negyvenegy éves szolgálati viszony után - megromlott egészségi állapotára hivatkozva - kérte közalkalmazotti viszonyának megszüntetését. A polgármester a téma tárgyalásakor kijelentette: olyan személyről van szó, aki évtizedekig lelkiismeretesen szolgálta az idős embereket. Így a döntés sem öröm a számukra. Rébeli Sz. Tamás, Móra József és Ollai Istvánné egyaránt javasolta: testületileg ismerjék el Szebellédi Anna munkáját. Az egészségügyi és szociális bizottság elnöke, Pap Imre szerint az ágazat eredményei elsősorban az igazgatónőnek köszönhetők, akitől mind emberileg, mind szakmailag sokat tanult. Szebellédi Anna egy serleget adott át a polgármesteren keresztül a lakosságnak, elérzékenyülten kimondva azt, amit munkálkodása idején maga is szem előtt tartott: ne feledkezzenek meg az idős emberekről.

A gondozási központ vezetői teendőinek ellátásával - a pályázat elbírálásáig - Puskásné Halál Ágnest, az eddigi szakmai helyettest bízta meg a testület.

Döntöttek a képviselők a 7. számú felnőtt háziorvosi körzet betöltésére kiírt pályázatról. Mint kiderült, a felhívásra egy orvos adta be pályázatát, melyet elfogadásra javasolt a testület. Dr. Neu Klára vállalkozó háziorvosként kívánja a feladatot ellátni.

(lovas)


<<< Vissza