<<< Vissza

Közös hitünk

2006. szeptember 8.

 
Főtisztelendő Püspök Úr! Krisztusban szeretett Szolgatársunk!

Az Önt köszöntők hosszú sorának végére legyen szabad nekünk is beállnunk, és öreg lelkipásztori szívünk őszinte szeretetével kérnünk főpásztori szolgálatára sok áldást attól, kinek akarata Önt a Szeged-Csanádi Egyházmegye élére állította.

Nyolcvannyolc évesen, mint nyugdíjas lelkipásztorok, vagyunk Szentes díszpolgárai kifejezetten azért, mert "ökumenikus tevékenységünkkel hozzájárulunk e viharsarki város békés fejlődéséhez."

Ez a közösen kapott megtiszteltetés jogosít fel minket, kettőnket arra, hogy a város egész lakossága, de különösen az itteni egyházak népének és lelkipásztorainak nevében adjunk előre is hálát Istennek azért a reménységért, melyet az Önről eddig hallott értesülésüléseink nyújtanak nekünk.

Bízunk abban, hogy ama augusztus 26-i szegedi "kézrátétel" Önt valóban olyan mai Timóteussá szentelte, kinek szolgálatában semmi szerepe nem lesz a félénkség lelkének, viszont nagyon hatásosan fog működni az erő, a szeretet és a józanság lelke.

E bizodalmunkat különösen táplálja az a tudat, hogy bennünk erősen dolgozik az egység lelke, aki újra meg újra azt a meggyőződést erősíti bennünk, hogy egyházaink hitelességének alapvető követelménye az egész társadalom által megtapasztalható és csak Isten kegyelmével megmagyarázható ökumenikus egység. Mi ezt a ránk bízott drága kincset a Szentlélek ajándékának tartjuk, s Pál szellemében nagyon vigyázunk rá.

Attól meg őszintén boldogok vagyunk, hogy püspök úr e közös hitünket és annak szentesi eredményeit is észlelni fogja, s támogatni is.

Így kívánunk főtisztelendő püspök úrnak jó egészséget, sok főpásztori örömet, valamint a környék minden felekezetű papságának őszinte szolidaritását!

Tisztelettel és szeretettel:
Vági László nyug. apátplébános
Dr. Imre Ernő nyug. ref. esperes-lelkész

(Dr. Kiss Rigó Lászlót augusztus 26-án iktatták be főpásztori hivatalába. Püspökké szentelése már előbb megtörtént az egyház rendje szerint kézrátétellel. Jelmondata Pál apostolnak Timóteushoz intézett második leveléből való: "Az erő, a szeretet, a józanság lelkével.")


<<< Vissza