<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. szeptember 1.

 
Kapros-tejfölös nyúl raguleves

Hozzávalók:
2 nyúlcomb,2 fej vöröshagyma, 2-2 szál sárga és fehérrépa, 1 zellergumó, 6 fej gomba, 10 dkg zöldborsó, 1 csokor kapor, 2 ek. mustár, őrölt bors, só.

Elkészítése: a finomra vágott hagymát kevés vajban üvegesre pirítjuk, hozzáteszszük a 2 ek. mustárt és a fűszereket. Tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a kicsontozott és kockára vágott húst. Amikor félig megpuhult következhet a felkockázott sárgarépa, fehérrépa, zeller. Felöntjük vízzel és hagyjuk lassan forrni. Mielőtt teljesen kész beletesszük a cikkekre vágott gombár és a zöldborsót. Végül tejfölös habarással készre főzzük.

Zöldséges rakott burgonya


Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 20 dkg zöldborsó, 20 dkg cukkíni, 20 dkg sajt, 3 dl tejföl, 3 dl tejszín, 2 egész tojás, 5 dkg vaj, só ízlés szerint, frissen őrölt bors, 1-2 gerezd foghagyma.

Elkészítése:
A héjában megfőzött burgonyát megtisztítjuk és kockára vágjuk. A kivajazott tepsibe felét elterítjük, rátesszük a szeletekre vágott cukkínit és a már előzőleg kissé megfőzött zöldborsót, sózzuk, borsozzuk. Legjobb ízt a frissen őrölt bors, kevés zúzott foghagyma és az apróra vágott petrezselyem zöld adja. Ráterítjük a burgonya másik felét. Egy külön edényben simára keverjük a tejfölt, a tejszint és a tojást. Megsózzuk és a halom tetejére locsoljuk. Legvégül a reszelt sajttal meghintjük és sütőben kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.

Részeges, diós-meggyes rétes


Hozzávalók 10 szelethez:
1 rétes lap, 30 dkg durvára tört dió kevés olajon megpirítva, 20 dkg magozott meggy, 15 dkg cukor, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 dl meggylikőr.

Elkészítése:
A réteslapot széthajtogatjuk, majd olvasztott zsírral megfröcsköljük. Ráhintjük egy csíkban a tölteléket meglocsoljuk kevés meggylikőrrel. Abrosz segítségével összecsavarjuk, a tetejét meghintjük zsírral és kizsírozott tepsiben szép barnáspirosra sütjük. Felszeleteljük és melegen kínáljuk.

Jó étvágyat!


<<< Vissza