<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. július 28.

 
Bográcsgulyás

Elkészítés:
Fél kg marhahúst - igen jó a lábszár - kisebb kockákra vágunk, megmossuk és lecsöpögtetjük. A bográcsban először kisütünk 10 dkg füstölt szalonnát, majd zsírjában egy nagy fej apróra vágott vöröshagymát megpirítunk. Egy evőkanálnyi pirospaprikát adunk hozzá, elkeverjük, nehogy leégjen és azonnal rátesszük a húst. Négyfelé vágunk 1-2 paradicsomot, kétfelé 1-2 húsos zöldpaprikát, ezeket hozzáadjuk, majd felengedjük vízzel és megsózzuk. Amikor forrni kezd, hozzáadunk 2-3 gerezd fokhagymát, kiskanálnyi köménymagot. Amikor a hús puhulni kezd, 2-3 szem megtisztított és kockára vágott burgonyát adunk hozzá és puhára főzzük. Végül csipetkét készítünk, beleszaggatjuk a gulyásba és készre főzzük.

Málnás édesség


Hozzávalók: 1 doboz babapiskóta, 25 dkg málna, 3 tojássárgája, 2,5 dl tej, 6 dkg kristálycukor, fél tasak vaníliáscukor, 4 dl tejszín, fél dkg zselatin.

Elkészítés:
A tojássárgákat, a cukrokat kevés tejben elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd állandóan kevergetve öntsük hozzá a tojásos részt és ismét forraljuk fel. Hagyjuk kihűlni. A zselatint kevés langyos vízbe áztassuk be, a tejszínt pedig verjük habbá. A kihűlt vaníliás részt kevés habbal és a langyosra melegített zselatinnal forgassuk össze, a maradék habbal keverjük készre, végül tegyük bele a málnát is. A tortaforma alját babapiskótával béleljük ki, öntsük rá a krémet és hűtsük le. Az oldalát babapiskótával, a tetejét málnaszemekkel díszítsük. Jó étvágyat!


<<< Vissza