<<< Vissza

Kocsis marad az edző

2006. június 16.

A dobogó harmadik fokán végzett az idei bajnokságban a Hungerit-Top Cop Security Szentesi VK női első osztályú vízilabda csapata. A gárda trénere, Kocsis István szerint reális a bronzérem, jelenleg a Dunaújváros és a Domino is jobb csapat a Szentesnél. A játékoskeretet illetően vannak még kérdőjelek a következő szezonra nézve, egy azonban biztos: jövőre is Kocsis István ül majd a Hungerit-Top Cop kispadján.

- Milyen célokkal vágott neki ön és csapata a közelmúltban véget ért szezonnak?

- Tavaly nyáron váratlanul ért a felkérés, hogy vegyem át az OB I-es női gárda irányítását. A csapat is, én is nagy lelkesedéssel vágtunk bele a közös munkába. A közös célok elérésében, a felkészülésben abszolút partnerek voltak a játékosok, akikkel a harmadik hely megszerzését tűztük ki célul. Titokban reménykedtünk abban, hogy esetleg az ezüstérem is a miénk lehet, de később be kellett látnunk, hogy bár megszorítani sikerül, legyőzni még nem tudjuk a Dunaújvárost, jobbak nálunk, a Domino pedig - a válogatott gerincét adva - kimagaslik a mezőnyből. Összességében reális az idei harmadik helyezésünk.

- Milyen teljesítményt nyújtottak a játékosai az elvárásokhoz képest? Bevált-e a két, külföldről szerződtetett vízilabdázó?

- Maradéktalanul Szrem-kó Krisztina és Tóth Andrea játékával lehetek elégedett, bár Andinak sajnos voltak mérkőzései, melyeken nem számíthattunk a játékára. Kriszta rutinos játékosként az egész idény alatt hozta a formáját, fontos gólokat szerzett, a gárda vezéregyénisége volt. A csapat többi játékosa is jó teljesítményt nyújtott, bár többeknél előfordultak hullámvölgyek a játékban, akadtak egyéni hibák egy-egy találkozón, ezek azonban minden csapatsportágban bekövetkezhetnek. A két légiós közül Dunderskivel voltam jobban megelégedve, ő többet tudott hozzátenni a csapatjátékhoz, jó meglátásai, átadásai voltak, gólokat is szerzett. Sajnos az idény végére fizikálisan és mentálisan is leengedett.

- Lesz-e változás a kispadon a következő szezonban? Mennyire alakul át a Hungerit-Top Cop játékoskerete?

- Az új idényben is én leszek a gárda vezetőedzője. Ami a csapat összetételét illeti, egyetlen biztos távozónk van, Huszka Zsuzsanna ugyanis a Dunaújváros színeiben folytatja játékos pályafutását. Mellette több játékosunkat is megkeresték más egyesületek, de merem remélni, hogy sikerül megtartani valamennyi vízilabdázónkat. A két légiósunk sorsa június végéig eldől. Szeretnénk egy centert igazolni Szremkó és Pengő mellé, valamint egy balkezes játékos megszerzése is a tervünk között szerepel.

- Mikor kezdik a felkészülést a következő bajnokságra?

- Július 17-én kezdődik az alapozás, augusztus második hétvégéjén pedig már egy nemzetközi tornán szeretnénk tesztelni magunkat hazai közönség előtt. Terveink szerint ezen a rendezvényen a dél-afrikai női juniorválogatottat is vendégül látjuk majd.

H. V.


<<< Vissza