<<< Vissza

Operett és poperett szabadtéren

2006. június 16.

Kulturális szempontból szépnek ígérkezik a nyár a művelődési központ munkatársai szerint. Kruzslicz Pál igazgatóval áttekintettük a nyári műsorkínálatot illetve az egyes intézményeikkel kapcsolatos terveket.

- Szinte minden hétre szolgálunk olyan rendezvénnyel, amelyre érdemes kilátogatni, - fogalmazta meg Kruzslicz Pál, hozzátéve: a válogatás szempontja volt a színvonalas és szórakoztató kínálat.

A Művelődési és Ifjúsági Házban június legvégén plakátok kerülnek a falakra. Ezen a dokumentumkiállításon a város kulturális és sportéletének elmúlt évtizedeibe nyerhetünk bepillantást a levéltár anyagából, Labádi Lajos rendezésében.

A színházbarátok és a szabadtéri programok kedvelői ezen a nyáron is tervezhetnek jó néhány közös estét, ugyanis a tervek szerint a volt megyeháza - az épülethez hasonlóan megszépült - udvarán kapnak majd helyet színházi előadások és zenés estek. A csillagos ég alatt ezúttal a Tükör Alapítvánnyal és a konferencia központtal felváltva a művelődési központ is igyekszik kivenni ebből a részét júliusban és augusztusban. Utóbbi szervezésében az egységesen este 8 órakor kezdődő előadások sorában először az After Crying ad koncertet július 7-én, utána az Adagio együttes következik 19-én, majd a szentesi származású Berkes János operettgálája, önkormányzati rendezésben 28-án. Az ifjúsági ház parkszínpada elé is várják a közönséget, 27-én a szegedi néptánc fesztiválról érkezik egy török táncegyüttes. Nem kevésbé ígérkezik látványosnak, immár ismét a Megyeházán az A vörös malom című poperett. Nem elírás, tényleg egy popos, sok zenével, tánccal átszőtt, sokszereplős darabot láthatunk a miskolci Pécsi Sándor Guruló Színház vendégjátékaként augusztusban. A Szentesre már visszajáró békéscsabai színészképzősök játékában kerül színre Spiró György Nyulak Margitja című színműve, záróelőadásként pedig parádés szereposztásban Heltai A néma leventéje, (Nyertes Zsuzsa, Koncz Gábor a főbb szerepekben).

A nyári programsorozat fináléja, egyben a rendezvények bevallottan csúcspontja az augusztus 20-i Szent István Nap. Ekkorra könnyedebb és komolyabb műsorszámokat is kínálnak a "Kurcán innen" Kruzslicz Pál és munkatársai. Fő előadásként az operett angyalai, a musical sztárjai (köztük Szinetár Dórával, Janza Katával) lépnek fel az ünnepi tűzijáték előtt.

Az igazgató azt reméli, nem kell előadást a színházba vinni, ha az idő rájuk ijesztene, ugyanis a teremben kisebb karbantartásra kerül sor, ahogyan a galériában is. A moziban is esedékes lenne a felújítás, erre talán ősszel sor is kerülhet. A polgármesteri hivatal pályázott, ha nyer, teljes egészében befejeződhetne a mozi felújítása, benne akadálymentesített mosdót is kialakítanának. Addig is, június utolsó hétvégéjétől péntek, szombat és vasárnap beindulnak az éjszakai, este 10-től kezdődő vetítések, mely a nyári időszakra kiválthatja a fél négyes előadást, vagyis a hőségben nem éppen mozizásra való időpontot.

D. J.


<<< Vissza