<<< Vissza

Jutalom a versenyek után

2006. június 16.

Menyhárt Kata és tanárnője Szabó Veronika. Fotó: Vidovics

Az önkormányzat immár hagyományosan elismerésben részesítette a megyei és az országos tanulmányi versenyeken sikeresen szereplő diákokat és felkészítő nevelőiket.

Június 10-én délelőtt teljesen megtelt az ifjúsági ház pódiumterme. Szirbik Imre köszöntőjében elmondta, hosszú évek óta az volt a szokás, hogy a pedagógusnapi ünnepségen kapták meg a tanulmányi versenyeken kiemelkedően szereplő diákok az elismerést. Idén azért változott meg ez a hagyomány, mert nagyon sokan vannak azok a fiatalok, akik valamely tantárgyban sikereket értek el. Köszönet illeti a felkészítő pedagógusokat, a támogató szülőket, és azt a közösséget, amelyet Szentes városának hívnak, és amely igyekszik segíteni iskolái diákjait. Munka, kitartás, sok-sok felkészülés juttatta a tanulókat előbbre az őket érdeklő területeken. Ezzel olyan tudást alapoztak meg, amelyre később építeni lehet.

Tudják, hogy előrejutni, többet megtudni csak szorgalommal lehet. És az ember egészének oda kell tennie magát egy feladat megoldásához, egy kérdés kibontásához. Szüleik segítették tehetségüket kibontakozni, és amikor csüggedtek, bátorították őket. A pedagógusok pedig lelkiismeretesen tanították őket és hozzásegítették a győzelemhez, a jó helyezéshez. Az oklevelek és az ajándékok átadása következett a megnyitó után. Oltyán Lajos adta át a jutalmakat az általános iskolásoknak, Szirbik Imre pedig a művészeti és középiskolásoknak.

Menyhárt Kata, a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulója a Kazinczy Szép Magyar Beszéd Versenyen indult, Arany Kazinczy-jelvényt és különdíjat nyert szabadon választott szöveg felolvasásában. Márai Sándor verselemzését olvasta fel Petőfi Szeptember végén című verséről. Kisújszálláson volt a háromnapos verseny, melyre sokat gyakoroltak tanárnőjével, Szabó Veronikával. Minden délután olvastak, idegen szöveget is és a saját szöveget aprólékosan kidolgozták, figyelembe véve a hangsúlyozást, a szüneteket. Az országos verseny előtti egy héten intenzíven készültek, de folyamatosan dolgoztak rajta. Nyelvművelő kézi-szótárt, verseskötetet, nyelvi játékokat tartalmazó könyvet és két kitűzőt hozhatott haza Kata az országos versenyről. Az önkormányzat ünnepségén kapott egy angol nyelvű könyvet és Munkácsy Mihály életrajzi regényét.

Majzik Andrea


<<< Vissza