<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. április 14.

 
Húsvéti báránysült

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg báránycomb, 25 dkg füstölt szalonna, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz vörösbor, 1 fej vöröshagyma.

A páchoz
: 3 ek. oldaj, só, bors, kakukkfű, rozmaring.

Elkészítés:
A húst hegyes késsel sűrűn megszurkáljuk, beledugdossuk a vékony csíkokra metélt szalonnát és a félbevágott fokhagyma gerezdeket. Az olajat elkeverjük ízlés szerint sóval, borssal és a finomra vágott fűszernövényekkel, bekenjük vele a húst, alufóliába csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Sütéskor eltávolítjuk a fóliát, a húst tepsibe fektetjük, meglocsoljuk két-három evőkanál olívaolajjal, előmelegített, forró sütőben 20 percig erős tűzön megkapatjuk, majd aláöntjük a bort.

Mellétesszük a negyedekre vágott, megtisztított vöröshagymát és mérsékelt tűznél, saját levével locsolgatva, időnként megforgatva készre sütjük. Negyedóra pihentetés után felszeleteljük és tavaszi zöldségkörettel és a pecsenyelével tálaljuk.

Sonkás tekercs


Hozzávalók a tésztához:
25 dkg tehéntúró, 25 dkg liszt, 25 dkg vaj vagy margarin, 1 tojás, ételízesítő.

A töltelékhez:
20 dkg bacon szalonna, 20 dkg sonka, 15 dkg gomba, kevés olaj, vöröshagyma, fokhagyma.

Elkészítés: A tészta anyagait egy tálban összegyúrjuk, néhányszor meghajtogatjuk és néhány órára hűtőbe teszszük. A szeletelt gombát kevés hagymás olajon megpirítjuk. A tésztát kinyújtjuk, betakarjuk szeletelt baconnal, erre rakjuk a sonkaszeleteket és végül a gombás ragut. Az egészet feltekerjük, megkenjük tojással és sütőben pirosra sütjük.

Jó étvágyat!


<<< Vissza