<<< Vissza

Felújítások, korszerűsítések

2006. április 7.

 
A "fehérház" előtt megkezdődött a járdaburkolat lehelyezése.

A kistérséggel együtt Szentes több mint 250 millió forintot nyert a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács és a Csongrád Megyei Területfejlesztési Tanács alapjaiból Erről a minap Szirbik Imre polgármester tájékoztatta a sajtó képviselőit. Mint elhangzott, az összegből az önerővel együtt mintegy 430 millió forint értékben valósulhatnak meg beruházások. A támogatás összege 254,8 millió forint.

Közöttük is a legnagyobb tétel a közel 115,2 millió forint költséggel készülő burkolat felújítás, amely 18 utcát érint. Ezek: Petőfi Sándor utca, Bajcsy Zs. utca (Rákóczi utca-Korsós sor), Dr. Berényi utca (temető mellett), Kodály Zoltán utca, Bartók Béla utca, Veres Péter utca (a Honvéd utca és a vége között), Erdei Ferenc utca, Ifjúsági sétány, Damjanich utca (Rákóczi F. utca-Jókai utca között), Uhlár utca (Gaál I. utca-Szigeti u. között), Gaál I. utca (Váradi utca-Táncsics utca között), Futó Zoltán utca (Alkony utcától végig), Dr. Udvardy utca (13. szám és Mikecz utca), Vörösmarty utca (Jókai utca-Munkás utca között), Munkás utca (Vörösmarty utca-Damjanich utca között), Mikecz utca (Jókai utca-Dr. Udvardy utca között), Deák F. utca eleje az Apponyi tér "É" épület összekötése egészen a Rákóczi utcáig. A burkolat-megerősítés összesen 35 ezer 377 négyzetmétert tesz ki.

A pályázaton nyert pénzből folytatódik a Szent Miklós tér korszerűsítése. A polgármester elmondta: kinyitják a Schweidel utcát a szegvári útra, ennél a munkánál a kivitelezési költség 31,4 millió forint. Az idegenforgalmi fejlesztések között található a 25 méteres medence környezetének padlófűtése, a medence burkolatának felújítása, a gyógyfürdő padozatának csúszásmentesítése, a termál kemping üdülőházainak korszerűsítése. A nyertes pályázat 73,5 milliójából jut továbbá a szentesi és csongrádi térség gasztronómiáját bemutató kiadvány megjelentetésére is.

A következő kör az infrastruktúrát öleli át, mintegy 158 millió forint költséggel. Itt említhetjük meg a Jövendő utcai játszótér felújítását, a távhőellátási vezetékrendszer korszerűsítését, az ipari park infrastruktúrájának korszerűsítését és a Dr. Bugyi István Kórház rendelőintézetének magastető ráépítését.

A fejlesztési alapokból jutott a kistérség településeinek, így Nagymágocsnak, Derekegyháznak, Fábiánse-bestyénnek és Szegvárnak is. A 19,2 millió forintból jórészt útburkolat felújításra, informatikai hálózat fejlesztésére, valamint Szegváron fedett buszvárók létesítésére költenek.

L. J.


<<< Vissza