<<< Vissza

Egri huszonegy

2006. február 17.

 
Berki András

Vérmes reményei nem lehettek a Legrand-Szentesi VK férfi vízilabda csapatának, amikor Egerben, a bajnokság jelenlegi második helyezettje ellen készülődtek a kötelező csata megvívására. A hazai pontvadászat egyik legjobb formában lévő gárdája ellen kellett volna helyt állniuk Juhász Zsoltéknak, ami ezúttal - a normál erőviszonyokon túl - azért volt nehéz feladat, mert négy kulcsjátékos is sérüléssel, betegséggel bajlódott az öszszecsapás előtt.

Vígh Róbert szemsérülése miatt továbbra sem állhatott Berki András vezetőedző rendelkezésére. Torday Árpád - bár nevezték a találkozóra - egy percet sem játszott, Németh Dániel mindössze két negyedet tudott vállalni Horváth Tamás kapus helyett, betegség miatt, ezúttal Újházi került a kezdőcsapatba. Felmerült, hogy a Legrand esetleg kezdeményezi a mérkőzés későbbi időpontra való halasztását, ám végül a vezetőség úgy döntött, mégis medencébe szállnak. Új időpontot ugyanis nehezen lehetett volna találni a szoros nemzetközi és hazai mérkőzésdömping közepette.

Berki András elmondása szerint megilletődötten kezdte a Szentes a mérkőzés, a zónavédekezés nem jött be, az egriek átlövései pedig sorra eredményesek voltak. Ennek következtében az első negyed 8-2-es hazai vezetéssel zárult, ami gyakorlatilag azt jelentette, hogy eldőlt a találkozó. Védekezést váltott a Legrand, ami hatásosnak bizonyult, ráadásul végre a helyzeteket is eredményesen használták ki a vendégek, így egy szoros második harmadot követően, a harmadik játékrészben már a mieink bizonyultak jobbnak. Fájó, ez csak az eredmény kozmetikázásra volt elegendő, az Eger egészen huszonegyig jutott a szerzett gólok számát illetően, míg a Szentes csak tizenkettőig. Két hét áll a csapat rendelkezésére rendezni a sorokat, mivel legközelebb február 25-én mérkőzik a Legrand, akkor itthon az OSC-Kaposvár, másnap a fővárosban a BVSC lesz az ellenfél. Berki Andrástól megtudtuk, hogy a jövő héten, 21-én és 22-én Becsére utazik a gárda, ahol a helyiekkel készülnek a fontos bajnoki összecsapásokra. A Szentes jelenleg hat ponttal a tizedik helyen áll a tabellán.

H. V.


<<< Vissza