<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. február 17.

 
Sült fácán almás káposztával

Hozzávalók 4 személyre:
2 fácán (kb. 1,5 kg), 6 szelet szalonna, só, bors, kakukkfű, leves, olaj.

Az almás káposztához:
1 kg savanyú káposzta, 25 dkg puhára főzött alma, 3 dl fehérbor, 1 hagyma, 10 dkg császárszalonna, 1 ek. aprított petrezselyem, 1 burgonya.

Elkészítés:
A megtisztított, megmosott fácánt sóval, borssal és kakukkfűvel bedörzsöljük. A mell részére ráhelyezzük a szalonnaszeleteket, a fácánt spárgával átkötjük. Felforrósított olajban körös-körül megpirítjuk, majd előmelegített sütőben kb. 1 órán keresztül sütjük. A húst sütés közben a keletkezett szafttal locsolgatjuk, húslevest öntünk alá, készre sütjük.

A savanyú káposztát hozzáadjuk a hagymával megpirított szalonnakockákhoz. Felöntjük a fehérborral, felforraljuk és lassú tűzön fél órán keresztül pároljuk. Hozzákeverjük a lereszelt burgonyát, az almapürét, a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. A sült fácánról eltávolítjuk a spárgát, feldaraboljuk a szafttal leöntjük. Káposztával tálaljuk.

Kókuszos kocka


Hozzávalók:
30 dkg keksz, 1 dl víz, 20 dkg cukor, 10 dkg sütőmargarin, 20 dkg kókuszreszelék, 4 ek. rum, reszelt citromhéj.
A bevonathoz: 20 dkg étcsokoládé, 8 dkg sütőmargarin.

Elkészítés:
A vizet felforraljuk a cukorral majd a sziruppal leöntjük a darált kekszet. A habosra kikevert margarinhoz hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a rumot, a reszelt citromhéjat és a beáztatott kekszet, jól összekeverjük. A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, megkenjük vékonyan margarinnal, majd a kekszes masszát egyenletesen szétterítjük rajta. A masszát bevonjuk az olvasztott csokoládéval. Jól lehűtjük és kockára vágva tálaljuk. Jó étvágyat!


<<< Vissza