<<< Vissza

Súlyos balesetek

2006. február 17.

 
Ismeretlenek gépkocsikat rongáltak meg a hét elején a Jövendő utcában. 13-ra virradóra egy tehergépkocsi utasfülkéjét nyitották ki, majd a fülkében törtek-zúztak a vandálok. A kár mintegy 50 ezer forint. Két Chevrolet típusú személygépkocsit is "megkóstoltak" a bűnözők, ezeknek a járműveknek a zárszerkezetét tették tönkre. Mindkét esetben rongálás miatt indított eljárást a rendőrség.

Vagyonvédelmi kamerát szeretett volna ellopni az egyik sörözőből egy tolvaj, le is szerelte a berendezést, ám az - mivel be volt kapcsolva - minden pillanatát rögzítette a cselekedetnek. A rendőröknek így nem okozott különösebb fejtörést megfejteni, hogy vajon ki lehet a tettes.

Még mindig sláger a gépkocsifeltörés (ezúttal a Mecs-Balogh utcában törtek fel egy autót) és a kerékpárlopás. A kétkerekűekből a Szabadság téren és a Kolozsvári utcából is eltűnt egy-egy darab. A Szabadság téren ráadásul egy akkumulátorral működő gyermek motorkerékpárt is elloptak - a negyedik emeletről.

Betörték az egyik Kossuth utcai számítástechnikai üzlet kirakatát ismeretlen tettesek, akik nem elégedtek meg ennyivel. A kirakatból különféle számítástechnikai berendezéseket vittek el mintegy félmillió forint értékben.

Az iskolákba nem csak tanulók, hanem tolvajok is járnak. Elsősorban a mobiltelefonok tűnnek el szőrén-szálán, ezért érdemesebb otthon hagyni az értékes készülékeket, mint esetleg a padon hagyni, aztán meg hiába keresni.

Baleset történt az elmúlt pénteken a Sürgősségi osztály előtt a Kiss Zsigmond és a Burián Lajos utca kereszteződésében. Történt, hogy egy hölgy figyelmetlenül lépett le az úttestre, pontosan egy arra haladó Trabant elé, amely a fékezés ellenére elgázolta az asszonyt. Súlyos sérülést szenvedett az a szentesi férfi, aki február

11-én az esti órákban Szentes és Szegvár között sodródott ki járművével az egyik kanyarból. A sofőr nem az út- és időjárási viszonyoknak megfelelően autózott.

Az elmúlt vasárnap, déli 12 óra után történt, hogy egy menetrend szerinti autóbuszjárat Nagymágocs felől Derekegyház felé közlekedve megállt az egyik buszmegállóban, majd a róla leszálló négy és fél éves gyermek - az eddigi adatok szerint - elrántva a kezét az úton átkísérni igyekvő személy kezéből, át szeretett volna szaladni az úttesten. A figyelmetlen kisgyermeket azonban elütötte egy Derek-egyház felé tartó BMW, melynek következtében a gyerek súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A baleset után másfél órán keresztül fél útpályán haladt a forgalom.

2005. december 30-án új törvény lépett hatályba a személy- és vagyonvédelmi, valamint magánnyomozói tevékenység szabályairól. A legfontosabb változás, hogy a működési engedély és a tevékenység személyes végzésére jogosító igazolvány öt évig lesz érvényes. A jogszabály hatályba lépése előtt kiváltott engedélyek és igazolványok 2006. december 30-ig érvényesek! Az igazolványok és működési engedélyek cseréjét az ügyfelek kötelesek kellő időben kezdeményezni. Szentesen közel hatszáz embert érint a változó jogszabály.

H. V.


<<< Vissza