<<< Vissza

Sipos Ferenc öröksége
Új elnök az Együtt Szentesért Egyesület élén

2006. február 17.

 
A múlt év végén az Együtt Szentesért Egyesület alapítója és elnöke, dr. Sipos Ferenc tragikus hirtelenséggel elhunyt. Munkáját folytatva az egyesület feladatait, céljait átgondolva, a közgyűlés az elnöki teendőkkel dr. Bácskainé Fazekas Mártát bízta meg. Társelnöke továbbra is dr. Szécsényiné Csergő Judit lett.

- Váratlanul ért a jelölés - mondja az új elnök. Amellett, hogy alapító tagja vagyok az egyesületnek, és szívesen vállalok közfeladatokat is, azért egy picit elgondolkodtam a dolgon. Igaz, sok időm nem volt a válaszadásra. A közgyűlés százszázalékosan bizalmat szavazott nekem. Elnökünkkel jó kapcsolatban voltam, és talán emlékét is meg tudom őrizni azzal, hogy átveszem azt a feladatot, amit korábban ő végzett.

- Mit tart elsődleges feladatának az egyesületben?


- Azt, hogy megerősödjünk. A tagságunkat számban is fel kellene fejleszteni. Ezért szívesen vesszük, ha céljainkat, elképzeléseinket, az Együtt Szentesért programját megismerve, azok a szentesiek, Szentes környékiek, akik egyetértenek ezekkel a gondolatokkal, kapcsolódnak hozzánk. Feladataink közé soroljuk az olyan tevékenységeket, amelyekkel úgy gondoljuk, hogy a várost valamelyest előre vihetjük. Nem óriási elképzelésekről van itt szó, nem abban akarunk mi gondolkodni, hogy megváltjuk a világot, hanem olyan apróbb célokat tűznénk ki a következő ülésen február 22-én, amelyek megoldhatók, megvalósíthatóak.

- Melyek ezek?


- Szeretnénk a városban ifjúságvédelmi feladatokkal foglalkozni. Több pedagógus van az egyesületben, tudjuk, ezen a téren milyen nagy hiányosságok vannak. Személy szerint a kamasz gyerekek életét ismerem, biztos vagyok benne, hogy közös városi összefogással előre léphetnénk ezen a téren is. Összefogást említettem, hiszen nem elszeparáltan szeretnénk dolgozni, szeretnénk együttműködni az önkormányzattal, más olyan civil szervezettel, akiknek hasonló elképzeléseik vannak a város fejlődésével kapcsolatban. Így összefogva, együtt Szentesért ezeket az apró lépéseket szeretnénk megtenni. Beszélhetünk környezetvédelemről, ami ma nagyon aktuális téma, iskolánkban most szeretnénk bevezetni a szelektívhulladék gyűjtést. Nemzetközi kapcsolatokat is tudnánk hozni a városnak, amennyiben erre szükség és igény van. Ezek a programok kézzel foghatóak, összefogással megoldhatóak.

- Civil egyesületnek vallják magukat...


- Nagyon színes a tagságunk, ez jót tesz az egyesületnek. A tagok különböző területekről érkeznek, mindenki hozzá tesz az egyesület dolgaihoz a saját tudásából. Erre is nagy szükség van. Tovább szeretnénk színesíteni a palettát. Közvetlen politikával nem foglalkozunk ugyan, mégis valamilyen politikai tevékenységet folytat az egyesület azzal, hogy képviselőnk dolgozik az önkormányzatban. Erről a tagság dönt. Úgy gondoljuk, jó az egyesületnek és talán Szentesnek is, hogy a várost, az itt élő emberek érdekeit képviseljük.

- Mennyiben változik, egyáltalán változik-e az egyesület arculata, a közösség elé tárt feladat?


- Nagy tiszteletben tartom dr. Sipos Ferenc munkáját, az egyesület kigondolóját. Eddig is egyetértettem azzal, amiért ő küzdött. Amit örökül ránk hagyott, azt a szellemiséget tovább kell vinni, megőrizni, s ha mi hozzá tudunk tenni, az csak jó lehet. Gazdagítani szeretnénk ezt az örökséget. Tősgyökeres szentesi ember vagyok, alapító tagja a nyolc éve alakult egyesületnek. Nekem fontos ez a város, szeretem.

Lovas József


<<< Vissza