<<< Vissza

Halálos borulás

2006. január 20.

 
Január 14-én történt, hogy ismeretlen elkövetők az Apponyi téren lévő egyik emeletes ház első emeletének lakásába hatoltak be. A tulajdonosok nem zárták be az ajtót, azt használták ki a tolvajok, akik beléptek az előszobába, ahonnan egy válltáskát loptak el a sértett irataival, pénzével együtt. Ugyancsak ezen a napon történt, hogy egy Koszta utcai emeletes házban szintén az első emeleti lakásban járt hívatlan vendég. Itt is a záratlan ajtón át jutott az előtérbe a bűnöző, aki - amíg a lakók a benti szobában voltak - pénztárcát, készpénzt, iratot lopott el. Másnap a Klauzál utcában tevékenykedett a besurranó tolvaj az egyik lakásból két bőrkabátot és okiratot tűntettek el ismeretlenek pillanatok alatt. Január 11. és 13-a között egy bekerített telephelyen álló tehergépkocsiból loptak akkumulátort a bűnözők. A 60 ezer forintot érő berendezést egy lakattal lezárt fémdobozból emelték ki.

Lakatot le-, ajtót pedig befeszítve hatoltak be bűnözők az egyik belvárosi vegyesboltba. Innen cigarettát, szeszesitalokat tulajdonítottak el mintegy 100 ezer forint értékben. A tolvajok még aznap, január 14-én lebuktak, az eltűnt tárgyak egy részét pedig lefoglalták a rendőrök.

Az elmúlt hétvégén érkezett a bejelentés a rendőrkapitányságra, hogy az egyik Apponyi téri lakóház alsó szintéjén lévő lakásba felülről szivárog a víz. A kiérkező rendőrök a felső lakásba nem tudtak behatolni, így a tűzoltókat hívták, akik az egyik külső ablakon keresztül jutottak be a szobába, ahol egy idős hölgyet találtak, aki aludt, és semmit nem hallott a körülötte történtekből. Kiderült, hogy az asszony a konyhában nyitva felejtette a csapot, innen folyt a víz az alsó szomszédhoz. Az eset gondtalan rongálásnak minősül, így sem szabálysértési, sem büntetőeljárás nem indult, de a felelőtlen lakót a károkozásért anyagi felelősség terheli.

Kedden reggel fél nyolc és fél kilenc között történt, hogy az egyik családi ház utcára néző ablakáról ismeretlen tettes leszakította a szúnyoghálót, az ablakot befeszítette, majd a szobából két és félmillió forintot vitt el.

Január 13-án, pénteken négy baleset is történt városunkban és környékén. Délelőtt kilenc óra körül a Kossuth utcán egy segédmotor-kerékpáros ütközött személygépkocsinak. A motoros a baleset során súlyos sérüléseket szenvedett. Egy órával később őzet gázolt egy autós Derekegyház és Szentes között, itt szerencsére sérülés nem történt. Délután negyed négykor egy motoros rosszul választotta meg járműve sebességét, és elesett, könnyű sérüléseket szerezve magának. Este hat után egy kétmázsás házi sertés tévedt ki a 45-ös főútra. A kivilágítatlan állatot egy autó gázolta halálra. A járműben 300 ezer forintos kár keletkezett. Január 15-én halálos kimenetelű baleset történt a 4405-ös jelzésű úton, Derekegyház és Nagymágocs között. Nagy-mágocs irányából tartott Derekegyház felé egy személyautó, aminek sofőrje későn vette észre a forgalomlassító szigetet, amire ráhajtott, ez megdobta az autót, ami felborult. A sofőr, aki a rendelkezésre álló adatok alapján nem volt biztonsági övvel bekötve, kizuhant a tetőablakon, és a helyszínen életét vesztette. Az autó másik három utasa közül ketten könnyű sérüléssel, a harmadik pedig sérülés nélkül úszta meg a balesetet.

H. V.


<<< Vissza