<<< Vissza

Berki utak
Interpelláció a testületben

2006. január 20.

 
Ollai Istvánné interpellációjában javaslatot tett a berki, a volt termelőszövetkezet mellett húzódó házsor előtti földút zúzott kővel való borítására. Észrevételezte, hogy ugyanezen az úton a járdalapokat felszedték. A képviselő-asszony kérte, hogy a Kiséri városrészben a szennyvíz csatornaépítési munkák után az újra aszfaltozott utak mellett nemesített útpadka készüljön a sárfelhordás megakadályozására.

A polgármesteri hivatal műszaki osztálya vezetőjének, Czirok Jánosnénak a témában adott válaszából kitűnt, hogy a képviselőaszszony által kért mintegy 320 méter hosszú földút kiépítéséhez az önkormányzat építési engedéllyel rendelkezik, a tervek még 2003-ban elkészültek. Sajnos az út kiépítésében érdekelt ingatlantulajdonosok a pályázat benyújtásához szükséges önrészt nem vállalták, így a munka teljes fedezetét a költségvetés nem tartalmazhatta. Az osztályvezető az út mentén hiányzó járdaszakaszról elmondta, azt a Városellátó Intézmény várhatóan ebben az évben pótolja.

A kiséri szennyvízcsatorna építési munkák után minden érintett út mellett elkészült a padkarendezés - így szól az interpellációs válasz. Mivel az útpadkák zúzottkővel történő megterítése nem szerepelt a csatornázás költségvetésében, csak annyi utca padkáját tudták ily módon sármentésíteni, amennyire a munka tartalékkerete fedezetet biztosított. Az utópadka-rendezést a többi út mentén is el fogja végezni a kivitelező a tavasz folyamán, amennyiben az szükséges lesz.

A képviselőasszony a választ nem fogadta el. Mint mondta, azért nem, mert az útpadka egyik részét zúzott-kővel terítik, a másik részét viszont nem. Elmondta: a Nyíri utcában parkolót készítettek el zúzott kőből, és a gimnázium mögött is sok zúzott követ raktak le - talán díszítésnek. Egyik helyen magasan feltöltötték zúzott kővel az útpadkát, a másik helyen nem. Az ott lakók kifogásolták a különbséget. Kérte, az útpadkát töltesse fel a város, s ha kell, a munkához a lakosság is hozzájárul. Véleménye szerint a földút kiépítésével kapcsolatban is meglett volna az önerő, amennyiben előzetesen tájékoztatják a dologról. Hiszen a munka elvégzését már évekkel ezelőtt kérte a hivataltól. Már amiatt is, hogy az ott lakókhoz a mentő be tudjon járni.
Az interpellációra adott választ a képviselő-testület sem fogadta el, így az ügy visszakerült a műszaki osztály feladatkörébe.


<<< Vissza