<<< Vissza

A sikercsapat

2006. január 6.

 
A csapat tagjai a városházi fogadáson: Pengő László, Kiss Ottó, ifj. Kádár József, id. Kádár József, Gergely József, dr. Dömsödi József, Juhász István, Horváth György, Faludi Csaba, Komlósi János és Kozák János. (Fotó: Vidovics Ferenc)

November végén volt 25 esztendeje, hogy a szentesi férfi vízipólócsapat elhódította a Magyar Népköztársaság Kupát. Neveket lehet említeni: Horváth György, Szénánszki János, Kucsora Gábor, Mezei József, Döm-södi József, Komlósi János, Pengő László, Kádár József, Vass Sándor, Juhász István, Kurucz Márton Faludi Csaba, Soós László. A csapat dr. Tóth Gyula vezető edző és Bandula Mihály erőnléti edző (ő vezette be a szárazföldi edzéseket) személyének köszönhetően érte el a kimagasló eredményt.

A szentesi vízilabdázók egy másik vidéki gárdá-val(!), a Szegeddel vívtak nagy csatát a döntőben. Két vidéki csapat! Ez akkor szenzációszámba ment. (Voltak is hangok, hogy ez annak köszönhető, hogy külföldi bírók vezették az elődöntőket, ahol a Szentes-Honvéd, Szeged-Újpest párosításban játszottak a csapatok.) Férfi pólósaink utána a Kupagyőztesek Európa Kupájának négyes döntőjében szerepeltek, Splitben. Ilyen sikeres szentesi csapat férfiban az előtt, sem azóta nem volt.

Mint azt a sikercsapat egykori játékosától, dr. Dömsödi Józseftől megtudtuk (ő az önkormányzat sportbizottságának tagja), az évfordulón ünnepeltek is. A rendezvényen nemcsak a szentesi játékosok vettek részt, sokan jöttek el Szegedről, az akkori döntős csapatból. Szirbik Imre polgármester hivatalában köszöntötte a csapatokat, majd Mészáros Zoltán, a Hunor Coop Rt. elnök-vezérigazgatója látta vendégül őket baráti beszélgetésen.

- A sikernek dr. Tóth Gyulán kívül a korábbi edző, dr. Rébeli Sz. József is kovácsa volt. Köszönet illeti még a nevelőedzőket: Mikó Józsefet és Dobossy Lajost. A munkájukra építkezve Kozák János akkori szakosztályvezető hozta össze a gárdát. És meg kell említeni még Kiss Ottó technikai vezető nevét. Akkor, '81-ben a „Városért érdemrenddel“ tüntették ki a csapatot. Köszönettel tartozunk a városnak, a klubnak, a szponzornak, hogy ez a találkozó létrejöhetett - tájékoztatta lapunkat dr. Dömsödi József.


<<< Vissza