<<< Vissza

Változás a Kinizsinél

2006. január 6.

 
A Szentesi Kinizsi férfi kézilabdacsapata élt a felkínált lehetőséggel és elindult a 2005/2006-os NB II-es bajnokságban. Az utolsó összecsapásokat látva az őszi idényben a "Szegény ember vízzel főz" magyar mondás jut az ember eszébe, hiszen sérüléshullám tizedelte az együttest. A Szentesi Kinizsi a bajnokság felénél két pontot gyűjtve a tabella utolsó helyén szerénykedik. A nők a megyei bajnokságban várják a tavaszi folytatást. Az eredményekről kérdeztük Herold Péter szakosztályvezetőt.

- Gyakorlatilag elégedett vagyok - kezdte bevezető szavaiban a sportvezető, majd így folytatta: - Meg kell említeni az ifi csapat őszi teljesítményét is, akik maximálisan helyt álltak, hiszen az ifi csapat játékosainak olykor fele a felnőtt gárdában szerepelt. Ebből adódóan ők fordulónként olykor két mérkőzést játszottak. Az évvégére játékrutint szereztek, amivel együtt járt egy komoly túlterhelés, hiszen komolyabb felkészülés nélkül vágtunk neki az NB
II-nek. A túlterhelésnek tudható be az év végi sérüléshullám. Súlyosbította helyzetünket, hogy Lovász János négy mérkőzéses eltiltást kapott. (Bár ő a tavasztól magasabb osztályban folytatja.) Hiányát nehéz volt pótolni. Több összecsapást is nyerhettünk volna, de mindig homok került a gépezetbe.

- Az őszi utolsó hazai elveszett derbi után változásokról beszélt. Ezt erős felindulásból mondta vagy valóban változást történt a férfi együttesnél?


- A változás megtörtént. Szécsi László edző családi és munkahelyi okok miatt lemondott, helyét Dobos László foglalja el. Laci lesz Szaszkó Norbert segítője, illetve a női csapat edzői munkáját is ellátja.

Ezek után rátért a szakosztályvezető a női csapat félévi bizonyítványának értékelésére. Nagyon fiatal a csapat, az átlag életkor 17 év. Éppen ezért játékukból hiányzott a rutin, és fizikálisan is elmaradtak az ellenfelektől. A lányoknál, a következő éves cél, hogy több edzés lehetőséget kapjanak. Tervezzük, hogy néhány régebbi játékost visszahívunk. Rájuk szükség van, hozzájuk kell felnőni és felzárkózni a lányoknak, illetve rutinjukkal vállukon vigyék a csapatot. A férfi csapattal kapcsolatosan is vannak erősítési terveink - folytatta Herold Péter. Az NB I/B-s ifi csapatokban edződött srácokat szeretnénk visszahozni a városba. Gondolok itt a Jártas testvérekre, Robira és Zoltánra, valamint az előző évben az NB II-ben játszó Virágos Kiss Sándorra. Ahhoz, hogy ütőképes NB II-es csapatunk legyen szükség van arra, hogy az iskolák körében is szervezzük az ifi csapatot. Az idő múlásával a jelenlegi ifisták felnőtté válnak. Egyénileg a szakosztályvezető megemlítette, hogy az őszi idényben Barath Máté, Pólya Sándor végig a csapat legjobbjai voltak.

- A cél továbbra is a bentmaradás?


- Aki 2005-ben látott megyei és NB II-es összecsapásokat, az láthatta a kettő közötti színvonal különbséget. Bentmaradás a minimális cél, ehhez tavasszal kell megszerezni a szükséges pontokat. Az első három helyezett és az utánuk következő csapatok között nagy űr van. A dobogóra esélyeseket utol érni lehetetlen, a többi csapat bizony-bizony mindig az adott pillanatnak megfelelően tud szerepelni, s ebből adódóan minden lehetséges.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza