<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. január 6.

 
Parmezános tésztasaláta

A copfocska tésztát kifőzzük, majd jól lecsöpögtetjük. A főtt tésztát párolt brokkolival, csíkokra vágott sonkával, vékony szeletekre vágott kaliforniai paprikával és nagyobb darabokra tépkedett salátával egy keverőtálba tesszük és majonézzel összeforgatjuk. Előételünk tálalásakor a tányérra halmozott salátát meghintjük reszelt parmezán sajttal.

Fűszeres hús


Serpenyőben felforrósítunk olajat és megpirítunk benne finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a kis kockára vágott sertéshúst, és minden oldalát átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk majd felöntjük húslevessel. Forrásig hevítjük, lefedjük, majd mérsékelt lángos készre pároljuk. Párolt, zöldséges rizzsel tálaljuk.

Gesztenyés tekercs


Hozzávalók: 25 dkg háztartási keksz, 20 dkg vaj, 10 dkg cukor, 5 cl rum, 1 ek. kókuszreszelék, 1 kk. kakaó.

A krémhez: 25 dkg gesztenyepüré, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 cl rum, 1 kiskanál kókuszreszelék, a tetejére 10 dkg tortabevonó étcsokoládé.

Elkészítés:
A ledarált kekszet összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel, a kakaóval, majd félretesszük, míg a krémet elkészítjük. A vajat a cukorral jól kikeverjük. Bevizezünk egy tiszta konyharuhát, kiterítjük és ráhalmozzuk a kekszes massza felét. Vízbe mártott késsel kb. 20x15 cm-es téglalappá nyújtjuk. Elkenjük rajta a gesztenyepüré felét és óvatosan feltekerjük a sütés nélkül készült gesztenyés süteményt. A megmaradt alapanyagból ugyanilyen tekercset készítünk. A tortabevonót felolvasztjuk és bevonjuk vele a tekercseket. Hűtőszekrénybe tesszük míg megdermed rajta a csokoládé.

Jó étvágyat!


<<< Vissza