<<< Vissza

Fiatalos öregfiúk
Új vízilabda csapat

2005. november 25.

 
Új vízilabda egyesület alakult Szentesen. A Szentesi Öregfiúk Vízilabda Sportegyesület augusztusban jött létre, két lelkes fiatalembernek, Csendes Tamásnak és Bíró Dánielnek köszönhetően. A csapat az OB II-ben szerepel, egyelőre kiválóan. A klub elnökével, Csendes Tamással a megalakulás körülményeiről beszélgettünk, stílszerűen a medence partján.

- Amikor a Pengő László, Dongó László, Kádár József fémjelezte öregfiúk csapat megszűnt, sok fiatalabb korosztályú játékos maradt mérkőzés, játék nélkül. Ekkor merült fel a gondolata annak, hogy folytatni kellene, amit a nagy öregek abbahagytak, hiszen vagyunk még jó néhányan, akik - ha alacsonyabb szinten is - folytatni szeretnénk ezt a sportágat. Nem szó szerint idős játékosokból áll a gárda, hiszen a legidősebb sporttársunk 40 éves, mellette pedig akadnak bőven huszonéves srácok is, akik a Bertók SC-ből csatlakoztak hozzánk. Összesen húsz játékosból áll a keretünk, közülük 14-15-en rendszeresen jelen vannak a mérkőzéseken.

- Kik vannak a klub vezetőségében?


- Bíró Dániel a szakágvezető, Czirok Csaba a vezetőedző, jómagam az elnöki pozíciót töltöm be. Az OB II-es nevezés feltétele ugyanis az volt, hogy ezeket a pozíciókat be kell töltenie valakinek a klubnál.

- Milyen rendszerben zajlanak a küzdelmek az OB II-ben?


- Három hetente van mérkőzésünk, ekkor egy napon két meccset játszunk. A bajnokságot Szegeden kezdtük, volt már forduló Szentesen és Békéscsabán is. Hat mérkőzésből öt győzelmet arattunk, egyet elvesztettünk. Ebben az osztályban huszonnégy csapat szerepel, mi már bejutottunk a felsőházba, vagyis a legjobb tizenkettő közé. Itt ismét csoportokba osztják a gárdákat, így folytatódik a pontvadászat.

- Milyen jövőt jósol ennek a klubnak?


- Mindenképpen hosszútávra tervezünk, és tárt karokkal várjuk azokat a játékosokat, akik az élvonalbeli vízilabdából már kiöregedtek, de egyik pillanatról a másikra nem szeretnék befejezni ezt a csodálatos játékot.

H. V.


<<< Vissza