<<< Vissza

Ígéretüket betartották

2005. szeptember 30.

 
Tóth István a pályaavató bevételéből vásárolt sportfelszerelést adja át az utánpótlás csapatoknak. (Fotó: Vidovics)

"Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó" tartja a mondás. Ez az állítás igaz a Pusztai László Emlékbizottságra, hiszen ők betartották ígéretüket.

A Pusztai László Emlékbizottság megalakulásakor tett ígéretet arra, hogy a Pusztai László Sporttelep illetve a Janó György sétány avatása alkalmából a Szentesre látogató Ferencváros labdarúgócsapatának mérkőzéséből származó bevételéből, a kiadások fedezése utáni megmaradó összegből a szentesi labdarúgó utánpótlás csapatoknak felszerelést vásárol.

Az átadásra a Szentesi Kinizsi megye II. osztályú labdarúgó-mérkőzésének szünetében került sor. Tóth István az emlékbizottság ügyvezetője üdvözlő szavaiból megtudtuk: A június 19-i pályaavató-mérkőzés teljes bevétele 601 ezer forint. A kiadások utáni fennmaradó összeg 341 ezer forint, amiből két csapat kapott 300 ezer forint értékben teljes felszerelési garnitúrát. Azért csak két utánpótlás együttest ajándékoztak meg, mert időközben az SZTE ifi csapata megszűnt, a játékosok többsége a Szentesi Kinizsi ifi csapatában folytatja pályafutását. Így új felszerelést a Szentesi Kinizsi serdülő és ifi csapata, valamint a HSZATÁK utánpótlás együttese kapta. Az emlékbizottság 3 labdát adott a Szentesi Vasutas NB I-es férfi futsalcsapatának 25 ezer forint értékben. A Szentesi Kinizsi labdarúgócsapat 3 labdát kapott 13 ezer 600 forint értékben. Befejező mondataiból az emlékbizottság ügyvezetője reményét fejezte ki, hogy a Csongrádi út, Janó György sétány és a Hegedűs László utca által határolt háromszögbe, a sportkombinát helyére sem benzinkút, sem más olyan létesítmény ne épüljön fel, ami a sporttól eltérő. Kérik az önkormányzatot, hogy e tekintetben támogassa e távlati cél elérését.

Majd köszönetét fejezte ki Tóth István mindazoknak, akik segítettek a sétány és a pályaavató szervezésében, illetve megvalósításában. Az ismert események megvalósításával a Pusztai László Emlékbizottság munkáját befejezte.

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza