<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2005. augusztus 12.

 
Zöldborsós-gombás csirkeragú

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg csirkemell-filé, só, bors, 50 dkg tisztított zöldborsó, 25 dkg tisztított gomba, 2 cs. újhagyma, 1cs. petrezselyem, szárított borsikafű, olaj, 1 dl félszáraz fehérbor.

Elkészítés: A húst vékony csíkokra szeljük, sózzuk, borsozzuk. 2 ek. olajban megfonnyasztjuk a felkarikázott hagymát, a gombával 1 percig erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, borsikafüvet, megborsozzuk, majd fedő alatt készre pároljuk. A húst 4 ek. forró olajban állandó kevergetéssel megpirítjuk, aztán felöntjük a borral és további 1 percig forraljuk. Hozzákeverjük a gombás zöldborsót, utána sózzuk, összeforrósítjuk, végül elkeverjük az apróra vágott petrezselyemmel. Párolt rizs vagy petrezselymes újkrumpli illik hozzá.

Meggyes gyümölcskenyér mogyoróval

Hozzávalók: 3 db tojás, 8 dkg kristálycukor, 8 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 10 dkg margarin, 20 dkg liszt, 15 dkg kimagozott meggy, 5 dkg mogyoró.

Elkészítés: A tojások sárgáját a margarinnal, és a porcukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük. A lisztet, a kemény habot és a durvára darabolt mogyorót óvatosan a tojássárgájához keverjük. Margarinnal kikent és meglisztezett őzgerincformába töltjük, rátesszük a jól lecsöpögtetett meggyet, majd előmelegített sütőben 25 percig készre sütjük. Tálaláskor a felszeletelt meggyes-mogyorós gyümölcskenyeret vaníliás cukorral és tejszínhabbal dekorálva adjuk az asztalra.

Jó étvágyat!


<<< Vissza