<<< Vissza |
Tóni bácsi konyhája |
2005. augusztus 12. |
Zöldborsós-gombás csirkeragú Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg csirkemell-filé, só, bors, 50 dkg tisztított zöldborsó, 25 dkg tisztított gomba, 2 cs. újhagyma, 1cs. petrezselyem, szárított borsikafű, olaj, 1 dl félszáraz fehérbor. Elkészítés: A húst vékony csíkokra szeljük, sózzuk, borsozzuk. 2 ek. olajban megfonnyasztjuk a felkarikázott hagymát, a gombával 1 percig erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, borsikafüvet, megborsozzuk, majd fedő alatt készre pároljuk. A húst 4 ek. forró olajban állandó kevergetéssel megpirítjuk, aztán felöntjük a borral és további 1 percig forraljuk. Hozzákeverjük a gombás zöldborsót, utána sózzuk, összeforrósítjuk, végül elkeverjük az apróra vágott petrezselyemmel. Párolt rizs vagy petrezselymes újkrumpli illik hozzá. Meggyes gyümölcskenyér mogyoróval Jó étvágyat! |