<<< Vissza

Ezüstérmes a Hungerit
 

2005. május 27.

 
Balról jobbra álló sor: Sóti Lajos (technikai vezető), Szremkó Krisztina, Kovács Georgina, Molnár Anett, Mészáros Judit, Brezovai Dorottya, Sipos Edit, Tóth Andrea, Kisteleki Dóra, Huszka Zsuzsa, Kozák László (vezetőedző).
Ülő sor, balról jobbra: Döme Nóra, Hegedus Renáta, Hevesi Anita, Fejes Szilvia, Dalmády Szandra, Pengo Brigitta, Dalmády Petra, Szabó Xénia, a képről hiányzik Győri Eszter.

Hétfőn este már a bajnoki aranyéremért játszott Dunaújvárosban a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapata. Még mielőtt a döntőről szót ejtenénk, lássuk, hogyan került a fináléba a Szentes. A hazai győzelem után a mindent eldöntő ötödik találkozót a fővárosban rendezték. 

Kozák László vezetőedző beszámolója szerint szoros, kemény mérkőzést játszottak a Domino-Polo gárdájával. A rendes játékidoben 7–7 volt az eredmény, következett a kétszer háromperces hoszszabbítás. Itt mi szereztük meg a vezetést, a Domino egyenlített, így folytatódott tovább a csata a most már a mindent eldöntő gólig a következő három percben. Szerencsére ezt a 180 másodpercet már nem kellett végigjátszani, Kisteleki révén egy meglehetősen csalafinta találattal a Hungerit aranygóllal lépett a döntőbe. Kozák László szerint nagy segítség volt a csapat számára, hogy nagyon sok Budapesten élő szentesi látogatott ki a Margit-szigetre, és helyszínen szorított a lányoknak. A tavalyi finálé tehát megismétlődött, ismét a Dunaújvárossal mérkőzött az aranyéremért a Hungerit. A hétfő esti első találkozón sokáig jól tartották magukat Siposék, hiszen a negyedik negyed közepéig döntetlenre állt a derbi. 7–7 után mi ziccert hibáztunk, a címvédő viszont négy gólt lott egymás után, ezzel 11–7-re nyerték az egyik fél két győzelméig tartó párharc első felvonását. Kozák edző szerint a mérkőzés végére jött ki az elmúlt napok fáradtsága. A Hungerit nyolc nap alatt hat tétmérkőzést játszott, a hétfő esti döntő záró negyedére mentálisan és fizikálisan is elfáradt a csapat. A csütörtöki, budapesti döntőt a Sport 1 közvetítette, és a képernyős megjelenésért, s nem utolsó sorban az azért kapott reklámlehetőségért cserébe vitte a találkozót a klub vezetősége a fővárosba. 

A Szentes sokáig jól tartotta magát, 4–0-ra és 5–1-re is vezettek Szremkó Krisztáék, ám a harmadik negyedben felzárkózott a Dunaújváros, sot a záró hét percben többgólos előnyre tettek szert, amire már nem jött válasz a túloldalról. Csapó Gábor, az egykori világklaszszis vízilabdázó, a sporttévé szakkomentátora szerint az első két negyedben egyértelműen a Szentes volt a jobb, ám később a fizikálisan jobb címvédő került fölénybe. Kozák László, a Hungerit vezetőedzője elsősorban nem ebben látta a vereség okát, sokkal inkább abban, hogy a találkozó második felében nem olyan százalékban értékesítették a helyzeteiket, mint azt megelőzően. A 2004-2005-ös idényben tehát – csakúgy, mint tavaly – az ezüstérmet szerezte meg a Hungerit – Szentesi VK csapata. 

H.V.


<<< Vissza