<<< Vissza

Júniusban állítják a mobillelátót 
 

2005. május 27.

 
Elmondhatjuk, napjainkban minőségi foci van a Kurca partján. A labdarúgást szerető szentesiek azért szurkolnak azért, hogy ez a színvonal megmaradjon elsősorban a csapat megtartására van szükség. Másodsorban a csapat átalakítását és a létesítmények felújítását kell elvégezni, valamint új létesítményt kell elhelyezni. Ennek egyik ilyen része lesz a mobillelátó felállítása. 

Ezzel kapcsolatban tartott beszámolót Bozó Zoltán, a Metalcom-R Távközlési Technikai Kft. ügyvezető igazgatója.

– Az elmúlt év őszén megkeresett Szebeni Zoltán, azzal kéréssel, hogy szeretnének egy szabadtéri színpadot felállítani, s ezzel kapcsolatban tudnánk-e segítséget nyújtani. Én is lokálpatriótának tartom magam, és szeretek olyan dolgokat végezni, ami a közösségnek hasznos. A beszélgetéskor merült fel, hogy egy mobillelátó is hiányzik, olyan ami szabadtéri színpadnál, a focipályán és télen a sátor alatt, a vízisportoknál is alkalmazható. Ekkor fogalmazódott meg a mobillelátóval kapcsolatos gondolat. A mi egyik tevékenységünk az acélszerkezetek tervezése és gyártása. Döntöttünk, amennyiben a város, vagy szponzor a mobillelátó anyagát biztosítja, mi ingyenesen megtervezzük, illetve legyártjuk. A felmerülő költségeket magunkra vállaljuk. A decemberi üzemavatón ajánlottam fel a városnak a mobillelátó megépítését. Akkor abban állapodtunk meg, hogy február– március körül az önkormányzat megszervezi a lelátó anyagának megszerzését, s április-május közepére el tudjuk készíteni. Jelenleg a tervek a műszaki osztályon vannak, ám nehézségek merültek fel. Elvállatuk, hogy átmenetileg átvállaljuk az acélszerkezet anyagköltségét addig, amíg az önkormányzat nem tudja biztosítani az összeget. Szeretnénk, ha a lelátó június közepére elkészülne. 

A mobillelátó ötszáz fő befogadó képességű, ami húszfos szekciókra telepíthető, akár úgy, hogy komplett lelátóvá szerelhető. Ennek megfelelő tudnak helyet biztosítani a labdarúgópályán. Valójában a húszfős szekcióból nyolcat úgy alakítottuk ki, hogy téli időszakban a sátor alatt (33-as medence) más sport eseményeken is használni lehessen.
A lelátó tulajdonjoga teljes egészében a várost illeti. Mi azt kértük, hogy minden olyan rendezvényen, ami a város hírnevét öregbíti, ezt a lelátót használják. 

A lelátó egy része cégünk sportnapján debütált. Száz-kétszáz fős részét állítottuk fel. Előre láthatólag június közepétől-végétol a sportpályán is megtalálható lesz a mobillelátó. 

– Ön nemcsak szereti a sportot, tesz is érte. Sportolt-e versenyszerűen?

– Középiskolás koromban atletizáltam, azon belül a hosszútávfutást uztem versenyszerűen. Bevonulásom után az aktív sportnak vége szakadt. Amatőrként, hobbi szinten számos sporttevékenységet uzök magam is. Nagyon szeretek búvárkodni, illetve a ma divatos extrém sportokat is kedvelem. A vízisport klub elnökségi tagja vagyok s talán ezért érzek elhivatottságot, hogy a téli idoszakban a sátor alatti vízilabda meccseken, a mobillelátó egy részén a sportág kedvelői kényelmesen tudják végig nézni a csapataink mérkőzéseit. Biztos, hogy örömmel fogadják a fociszerető emberek is, hiszen kellemes körülmények között izgulhatnak a hazai csapatok győzelméért.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza