<<< Vissza

Mi mindent tud a gyerekünk
A Szivárvány Alapfokú Művészetoktatási Intézmény bemutatója

2005. május 27.

 
Vágó János tanár úr és tanítványainak hangszeres játéka nyitotta meg a Szivárvány Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanévet lezáró és reprezentáló kiállítással egybekötött műsoros délutánját.

Kettős volt a cél, ahogyan azt Szűcs Lajos alpolgármester is megfogalmazta köszöntőjében: a zenei tudás, néptánc és színjáték mellett a kézműves, rajz, grafika, tűzzománc tanszak remekeit is megmutatni elsősorban a szülőknek. A ma délután a mi gyerekeinkről szól és arról, amit otthon talán nem tapasztalunk. Azt mutatja meg, mi mindent tud a mi gyerekünk.

Osztás Tünde – aki szintén Vágó István tanár úrnál tanul zenét – többek között Bartók Béla népdalfeldolgozását adta elő, Korsós András pedig Beethoven gondolatait tolmácsolta kürtön. Mélykútiné Németh Kornélia és citerásai váltották a szóló hangszeres játékot, és töltötték be a Békés megyei népdalokkal az ifjúsági ház nagytermét. Dallal kísérték a tanárnő és diákjai saját muzsikájukat.

A csoportos előadások sorában a Damjanich János Általános Iskola néptáncosai ugrós táncokat mutattak be Magyar Imre tanár úr munkája nyomán, s debütált az idén indult színjáték tanszak is.

Az ünnepi hangulatú délután lezárásaként Kálmánné Szabó Erzsébet, a jövőre ötéves fennállását ünneplő Szivárvány Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatónője kérte fel a szakértő zsűrit és meghívott vendégeket, hogy a gyermeki fantázia kimeríthetetlenségét megcsillantó kiállítás díjazottjait nevesítsék.

N. A.


<<< Vissza