<<< Vissza

Megemlékezés
 

2005. május 27.

 
Képünkön: koszorúzás a Sportcsarnok névadója emléktáblájánál (Fotó: Vidovics Ferenc)

Május 21-én volt egy éve, hogy a városi sportcsarnok felvette dr. Papp László nevét. Ebből az alkalomból az önkormányzat, a Szentes Városért Civil Fórum és a helyi birkózók koszorúzási ünnepséget tartottak. Az ünnepi gondolatokat a zeneiskola két diákjának trombitán adott felhívó jele után dr. Kis-Tóth Tihamér, a Dr. Papp László Emlékbizottság elnöke mondta.

Az ünnep méltó tisztelgés a város szülötte és nagy fia, az olimpiai ezüstérmes, többszörös Európa-bajnok, tízszeres magyar bajnok birkózó, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, mesteredző, szakíró, a Legfelsőbb Bíróság bírája előtt. Beszédében szólt arról, hogy dr. Papp László a város eddigi legeredményesebb sportolója, pályafutása során városunknak és a hazának számos sikert és dicsőséget szerzett. Élete, munkássága, a sport terén elért eredményei mindnyájunk számára példaértékűek.

A szónok kitért az utódok kötelezettségére, arra, hogy emlékét megőrizzük és ápoljuk. Shakespeare szavait idézte: „Az emlékezéshez nemcsak emlék, hanem szeretet is kell, mert akit szeretnek, arra mindég emlékeznek.“ E gondolatok jegyében helyezte el a kegyelet és az emlékezés koszorúját Szűcs Lajos alpolgármester és Takács László, a sportcsarnok igazgatója, a város birkózói nevében Cseh Lajos, Földvári Nagy Sándor, Rónyai Zoltán, Kis-Tóth László, Kanász Nagy Sándor és Stréling András. Akik között magyar- és Európa-bajnoki helyezett is van.


<<< Vissza