<<< Vissza

Jótékony szórakozás
A Rigófészek Alapítvány javára

2005. április 8.

 
A Rigó Alajos Gyermekotthon Gyermekönkormányzata és a Csongrádi Színtársulat március 31-én jótékonysági estet rendezett a Tóth József Színházban. A műsor ideje alatt szinte teljesen megtelt a színházterem.

Dr. Demeter Attiláné igazgatónő, az est háziasszonya köszöntötte a jelenlévőket, akik azért jöttek, hogy "szórakozva segítsenek, és segítve szórakozzanak." Köszönetet mondott Óvári Attilának, az iskola nevelőtanárának és Marton Piroskának, a Csongrádi Színtársulat tagjának, hiszen az ő ötletük volt a jótékonysági est megrendezése. A Bányainé Déló Nagy Gabriella gyermekotthon vezető által irányított kollektíva is sokat segített abban, hogy a rendezvény létrejöhessen.

Az első műsorszámot a gyermekotthon Igazgyöngy drámacsoportja adta elő: a kiscsibéknek öltözött gyerekek nagyobb társaikkal táncoltak a "Csiripelő madarak" című dalra. Felkészítőjük Füredi Zsuzsa volt. Őket követte a Ball Dream's Brothers, akik imitált labdajátékot adtak elő. A két lány és a három fiú dobálta, egy ujjon pörgette a képzeletbeli labdát, sőt még dekáztak is vele. Hatalmas sikert aratott az Óvári Attila által felkészített csapat. Ezután Verbó Ákos (gitár, ének), Katona Kis Attila (gitár) és Bugyi András (dob) előadásában hallhattuk a Kimnovák Gyémánt, majd a Bikini Közeli helyeken című dalát. A Csongrádi Színtársulat A. G. Bekett A dicsőség bajjal jár című darabját adta elő. Egy házasodni készülő úr (Mudli) történetét láthattuk, aki nem érzi magát elégnek ahhoz, hogy elvegye az özvegy Lukréciát, ezért valamilyen dicső tettet akar végrehajtani. Csak éppen azt nem tudja előre, hogy az áhított dicsőség mennyi probléma okozója lesz.

A szünet után ismét két dalt hallgathattunk meg: először Verbó Ákos saját szerzeményét, A magány városát, majd Kovács Ákos Esőkirály című számát. Bartók Tímea kísérte szaxofonon a három fiút. Ő egyben a színtársulat tagja is.

Nyelvtanár, avagy ki tudja? - ez volt a címe a második darabnak. A nőcsábász angoltanár unatkozó gazdag feleségek szeretője. Épp az egyik hölgynek ad "nyelvórát", amikor megérkezik annak barátnője, aki szintén az ő "tanítványai" közé tartozik. A barátnő távozása után a hazaérkező férj kapja rajta őket, de a tanár úr ügyesen kimagyarázza a helyzetet. A végén kiderül, hogy a férj sem különb, ő franciaóráról érkezett haza üzleti út helyett.
A jó hangulatú műsor végén a gyerekek feketekerámiát és virágot adtak át a fellépőknek, és Bányainé Déló Nagy Gabriella köszönte meg a diákoknak a lelkes felkészülést.

Majzik Andrea


<<< Vissza