<<< Vissza

Vízibiciklizés a Kurcán
Jól sikerült a bemutatkozás

2005. április 1.

 
Mint arról márlapunkban beszámoltunk, Szentes is részt vett az Utazás 2005 Nemzetközi Kiállításon. A Budapesti Vásárközpontban immár 28. alkalommal megrendezett kiállításon a csongrádiakkal közös standon várták a vendégeket, igaz, egy kis kerítés választotta el őket, de az a hangulatot csak fokozta.

Lapunk érdeklődésére Mészáros Zsuzsanna, a polgármesteri hivatal idegenforgalmi referense elmondta, a kiállításnak nagy sikere volt, közel hetvenezer látogatót számláltak a szervezők. Sokan megfordultak a szentesi standon, érdeklődésüknek eredménye is lett, azóta megérkeztek az első helyfoglalások az üdülőházakba.

- Elsősorban a természeti értékek, a termálvíz, ami Szentes fő vonzerejét jelenti.

Bemutattuk a strandot, a gyógyfürdőt, építészeti értékeinket. A kiállításról tudni kell, hogy presztízs vásár, itt aki megjelenik, azt már számon tartják. Nagyon fontos, hogy ott legyünk, hogy jól és szépen bemutatkozzunk, azért hogy emlékezzenek ránk a látogatók. Nagy sikert aratott a kínálat, érdeklődtek üdülőházaink iránt. A látogatók között találkozhattunk visszatérő látogatókkal is. Sokan kíváncsiak voltak arra, hogy mi van a Petőfi Szállóval? - mesélte az idegenforgalmi referens.

Mint megtudtuk, különböző kiadványok segítették a munkájukat. Új városbemutató könyvecske készült el, magyar, angol és német nyelven. A látnivalókon kívül leírásokat tartalmaz a városról. A kiállításon ötezer kiadvány fogyott el. Reméljük, sok turistát csalogatnak majd a Kurca partjára.

S, ha már az idegenforgalomról beszélgetünk, szóba jön a ligeti strandfürdő. Mészáros Zsuzsanna elmondta, hogy a szezon május 1-jén kezdődik, ám a szezonnyitó rendezvényt május 29-ére tervezik. A programra több meglepetéssel készülnek. Új szolgáltatásként említette a szaunát, mely egy felújított épületben kerül átadásra. Vízi attrakciókat is kialakítanak, vízibiciklizni és csónakázni is lehet majd a Kurcán. A 33-as medence sátra április 3-án vasárnap 3 órától, hétfőig bezárólag kerül le. A 25 m-es medencéről az időjárás függvényében április 11-én vagy 18-án veszik le a sátrat.

A gyógyfürdőben ismét igénybe vehetik a látogatók a külső medencét is, megtörtént a javítás. A nappali szanatórium átadása várhatóan május végén lesz.


<<< Vissza