<<< Vissza

Törőcsik ideiglenesen abbahagyja

2005. február 25.

 
A megye II. osztályban szereplő Szentesi Kinizsi labdarúgó-csapatának játékosállományában egy változás már biztos lesz. A csapat egyik legjobb játékosa Törőcsik Zoltán ideiglenesen abbahagyja pályafutását. Az okokról beszélgettem vele.

- Mi az oka, hogy szünetelteti pályafutását?

- Gondolom, hogy sokan tudják, egy sajnálatos balesetem volt. Szilveszter éjjelén a tűzijátékot Szegeden akartuk megnézni a barátaimmal. Két perccel éjfél után a tűzijátékot nézve valami belevágódott a szemembe. Igazából nem derült ki, hogy micsoda. Ez lehetett a tűzijáték egy darabja, vagy egy pezsgős dugó, vagy bármi. A szemem elég csúnyán két helyen szétrepedt, s nyelvszerűen lógott. Három és fél órán át varrták össze. Sajnos emiatt kell kényszerpihenőt tartanom.

- Mennyire károsodott a látása?

- Annyiban, hogy a műtét után, két hétig semmit sem láttam, azóta már nagyon lassan, minden nap talán egy picit többet látok. Ez még nagyon kevés.

- Az orvosok mit mondtak, hogy mikor kezdhet újra sportolni?

- Az orvosoknak én is feltettem ezt a kérdést. Ők sem mondanak semmit. Lehet, hogy további műtétek kellenek. Én minél hamarabb szeretnék újra aktívan sportolni. Remélem az orvosok is engedélyezik.

- Gyermekkora óta focizik. Hogyan sikerült lelkileg túltennie magát a történteken?

- Minden olyan sportolónak, a mozgást szerető embernek nagyon nehéz lenne megélnie. A baleset előtt három nappal Szegváron egy teremtornán játszottam, hetvenkét óra múlva, azt mondják, hogy egyelőre nincs tovább. Fogalmam sincs, hogy mennyi időre kell befejezni.

- A csapat hogyan fogadta az önnel történt eseményeket?

- A srácok legalább olyan nehezen viselték, mint én. Nagyon jólesett, hogy tudomást szerezve a velem történtekről, azonnal hívtak telefonon, sms-t küldtek. Mellettem voltak, ami nagyon jó érzéssel töltött el.

- Akik önt ismerik érdeklődnek hogyléte felől? Adódik a kérdés: most hogy van?

- Egyre jobban. Átértékelődnek az emberben bizonyos dolgok. Mi a fontos, hogy hogyan kell az életet élni. Ezek lehet, hogy nagy szavak, de így is érzem. Szeretnék minél hamarabb mozogni.

- Ha kezdődik a megye II. osztály tavaszi folytatása kilátogat-e a mérkőzésekre?

- Természetesen nézőként ott leszek. Nem is mint néző szeretnék ott lenni, hanem mint játékos. Tudom már, hogy az alapozás elkezdődött. Tudomásul vettem azt is, hogy ezzel a kényszerpihenővel legyengültem, mint gondoltam is. Azt mondom, májusban gólt fogok rúgni. Így gondolom, s így is akarom.

- Ebbe beleszólnak az orvosok is?

- Persze. Ketten leszünk az orvosommal.

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza