<<< Vissza

Nagyhegy felszabadítása
Előtérben a képviselői munka

2005. február 25.

 
Félidőben... Sorozatunk első részében az egyéni körzetek települési képviselői szólnak az elmúlt két év történéseiről. Arról, mi az, ami megvalósult, és mi az, amivel még szeretnék jobbá tenni a választópolgárok életét a ciklus alatt? E heti számunkban Törőcsik Zoltán, a 10. számú választókörzet egyéni képviselője nyilatkozik.

Az önkormányzatba 2002-től egyéni választókörzetben, előtte, '98 és 2002 között listán került be. A sajtó többször megírta róla, hogy szocialista párti képviselő. Azt mondja, ez részben igaz. Nem tagja az MSZP-nek, a választásokon az SZDSZ, a Munkáspárt és a civil szervezet támogatta. Kijelenti: ezeket a szervezeteket is képviseli.

Véleménye szerint a város legnagyobb körzete az övé. Mielőtt még kételkedhetnénk kijelentésében, máris sorolja: a vasútállomás, Korsós sor, Kolozsvári utca, a repülőtér utáni külső terület, Nagyhegy egy része, Hajnal utca, a hékédi városrész rész, majdnem a Veker-partig. A város északi része Nagytőke, Kistőke felé. Azt mondja, ő megteheti, hogy ha szórólapokkal végigszalad a körzetében, a Kolozsvári utcán a Szarka Sanyi bácsinak bedobja az utolsó lapot, azután vonatra ül, majd Hékéden leszáll róla és hazasétál.

- Nem hiszem, hogy valamelyik képviselőtársam ezt megtehetné a körzetében - teszi hozzá mosolyogva.

Természetesen kitérünk arra is, hogy mit ígért választóinak a ciklus elején, s abból mi valósulhatott meg?

- Összességében azt, amit annakidején vállaltam, azt teljesítettem - újságolja örömmel. Majd sorolja: - A végrehajtásban a Hajnal utcai vízvezeték kiépítését megkezdtük, a pénz is megvan rá, tavasszal indulhat a munka. A szennyvízcsatorna-hálózat első üteme tulajdonképpen már elkészült, a hékédi rész, a Munkás utca, a Vasvár Pál utcáig bezárólag. A második ütemben most folynak a közbeszerzési pályázatok. 2006-ra teljes egészében megvalósul. A járdaprogram keretében folyamatosan cseréljük le a téglajárdákat aszfaltosra. A belvízelvezető rendszer nem valósult meg teljes egészében. Elkészült viszont a felsőpárti játszótér, érdekessége, hogy három körzet képviselője is magáénak vallja, holott az én területemen van. Az igazság az, hogy mindannyian tettünk érte.
A Vörösmarty utcai orvosi rendelő bővítéséről, korszerűsítéséről is már múlt időben beszélhetünk, a napokban adtuk át éppen. A Munkás utcai volt általános iskola, ahová én is jártam, már-már romokban állt. Sokat gondolkodtunk azon, mire kéne használni? Többen igénybe vették. Hogy nappali pszichiátriai otthon lett belőle, szerintem jó ötletnek bizonyult.

Aztán arról beszél, hogy kissé furcsának tartja a képviselői körzet kialakítását. Azt mondja, át kéne alakítani az egészet.

- Számomra érthetetlen például, hogy a Jókai utcában három képviselő is érdekelt. Készültség tekintetében felemás képet mutat az egész. Keresem az együttműködést a képviselőtársaimmal. Például a nagyhegyi városrész infrastrukturális fejlesztésében. Ami az építési engedélyek körül ott történik... Szabadítsuk föl. Ne mi akadályozzuk a fejlődést. Ha valaki végigmegy a körzetben, láthatja, gomba módra szaporodnak a kertes házak. Sok új lakás épült. Szeretném, ha a most induló lakópart is benépesülne. Azt kívánom, legyen igény rá.

Lovas József


<<< Vissza