<<< Vissza

Együtt gondolkodni

2005. február 25.

 
"Szentes fejlődése közös ügyünk." - invitálással kaptak meghívót a város polgármesterétől a Szentesen működő kis- és középvállalkozások.

Az elmúlt két hét során folyamatos üzleti, vállalkozói találkozókat szerveztünk a polgármesteri hivatalban, a különböző napokon más és más tevékenységet végző vállalkozókat invitálva.

A találkozók célja az volt, hogy a résztvevők cseréljék ki gondolataikat a város gazdasági helyzetéről, a fejlesztés lehetséges irányairól és ebben a vállalkozói, illetve az önkormányzati szféra együttműködési lehetőségeiről. A megbeszélések alkalmával a munkaerő-helyzet, a munkahelyek számának növelése, illetve megtartása sarkalatos téma volt.

A cégek irányítói, illetve képviselői beszámoltak az ezzel kapcsolatos tapasztalataikról, hosszasan és szenvedélyesen ecsetelték a munkavállalói morál sokszínűségét.

A vállalkozói találkozók során a résztvevők megismerhették a legfontosabb adózással kapcsolatos tudnivalókat, illetve kérdéseket tehettek fel a Csongrád Megyei Munkaügyi Központ Szentesi Kirendeltség vezetőjének, aki ugyancsak résztvevője volt a fórumoknak.

A munkahelyek számának megtartásán, fejlesztésén túlmenően az önkormányzat szakemberei kiemelt hangsúlyt helyeztek az önkormányzat és a vállalkozások, illetve az egyes cégek egymás közötti kapcsolatának és kommunikációjának erősítésére. Ennek megfelelően a továbbiakban rendszeressé válnak azok a találkozók, ahol a gazdasági élet szereplői és az önkormányzat illetékesei egyeztetik az aktuális gondolatokat.

A vállalkozói fórumok során az érdeklődők megismerhették a legújabb banki vállalkozásfejlesztési hitelprogram részleteit, továbbá Kóczián Ferenc, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium illetékes főosztályának munkatársától előadást hallhattak a frissen megjelent pályázatok legfontosabb tudnivalóiról.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a vállalkozások szívesen jönnek el az őket érintő eseményekre, és kifejezetten kérték, hogy lehetőleg az azonos profilú cégek együttesen lehessenek jelen a fórumokon.
Ezt a kezdeményezést a város vezetője felkarolta és elsőként Szentes kereskedelmi életének képviselőivel folytatott megbeszélést. A következő találkozóra az építőipar helyi egységeit várjuk.

Az önkormányzat érzékelhető szándéka, hogy minden vállalkozás számára segítséget nyújtson, illetve közösen tevékenykedjünk Szentes fejlődése érdekében.

Bocskay István
városmenedzser


<<< Vissza