<<< Vissza

Szép környezet a gyógyulásért

2005. február 25.

 
Az önkormányzat beruházásaként elkészült a Vörösmarty utcai egészségügyi intézményben egy új gyermekorvosi rendelő. Szirbik Imre polgármester némi meglepődéssel köszöntötte a jelenlévőket. Ennek oka pedig az volt, hogy amikor belépett, azt hitte, hogy eltévedt. Aki már járt orvosi rendelőben - és ki ne járt volna -, az tudja, hogy azok nagyon komolyak és belépve éterszagot érezhetünk az orrunkban. "Ide belépve viszont úgy éreztem, hogy szívesen vagyok itt. Nem hiába szeretik a gyerekek ezt a környezetet, sokan úgy érzik, hogy hazajönnek, ha a rendelőben vannak" - mondta.

Nagyon jó döntésnek tartotta, hogy a volt szolgálati lakásból gyermekorvosi rendelő legyen, mert így ki lehetett alakítani egy mintát a később épülő rendelőknek. "Az, hogy a rendelőt ma adjuk át, az egy folyamat része, ugyanis először a kertvárosi rendelőt és gyógyszertárat adtuk át, majd a Klauzál utcai rendelőt, és bízom benne, hogy még az idén a Zolnay utcában is sor kerül az átadásra" - jelentette ki a polgármester. A város vezetősége az alapvető feladatok közé tartozónak érzi az egészségügy fejlesztését. Szirbik Imre bízik abban, hogy a felsőpárti rendelő a környéken élő és a távolabbról ide járó gyerekeknek nemcsak olyan módon fog használni, hogy megkapják a szükséges medicinákat, hanem a lelki hozzáállásuk is jobb lesz a szép környezet miatt. Megköszönte Vajdovich Éva doktornőnek a berendezést, a tervező Kovácsházi Sándornak azt, hogy megálmodta a rendelőt, és a Kecskeméti bt.-nek a megvalósítást. Sok sikert kívánt a munkához, majd hivatalosan is átadta a rendelőt.

Vajdovich Éva a gyereklakosság nevében köszönte meg a jókívánságokat. "Európai színvonalú rendelőt próbáltunk meg létrehozni. Az önkormányzat segítetett az épület és a belső felületek kialakításában, én pedig egy jól felszerelt és berendezett rendelőt próbáltam megvalósítani. Amit ma ambuláns módon el lehet végezni, azt mi itt tudjuk. A gyerekek nagyon szeretik a környezetet, sokszor nem is akarnak hazamenni. Köszönöm a segítséget, megpróbálok a legmagasabb szakmai színvonalon és a legmagasabb empátiás készséggel segíteni a beteg gyermekeken" - mondta a doktornő.

A váróteremben játszószoba is található sok-sok játékkal - ez a gyerekek kedvence -, és egész délelőtt rajzfilmeket vetítenek. A védőnőknek külön helyiséget alakítottak ki, ahol az iskolás gyerekekkel foglalkoznak.

M. A.


<<< Vissza