<<< Vissza

Az élvonalban a helyük

2004. december 23.

 
A hatodik helyen várhatja a tavaszi idényt a Legrand-Szentes-G.B.S.C. NB-I-es futsalcsapata. Az első osztályú gárda vezetőjével, Szerencsi Istvánnal a szentesi férfi futsal elmúlt 12 hónapjáról beszélgettünk.

- Két félév, két osztály, amiben a Szentes megmérettetett. Hogyan indult januárban és hol tart most a Legrand?

- Tavasszal feljutást jelentő helyen végeztünk az NB II-ben, ám akkor még egyáltalán nem volt biztos az NB I-es folytatás. Több feltételnek kellett teljesülnie ahhoz, hogy vállalni tudjuk az élvonalat. Sikerült megerősíteni a játékoskeretet, ami a Szentesi TE NB II-es csapatának vezetőinek köszönhető. Az anyagi hátteret is meg tudtuk szilárdítani, mindezek után a Vasutas SC vezetősége úgy döntött, hogy indulunk a legfelsőbb osztályban. Célunk nem lehetett más, mint a biztos bennmaradás, szám szerint a 8. hely. Őszi idényünket több részre lehet felosztani. Nehezen lendültünk játékba, az első mérkőzéseket a tapasztalatszerzés jellemezte. Ezeken a találkozókon kovácsolódott igazából össze a csapat, ennek köszönhetően egyre jobb meccseink voltak. Sajnos sérülések miatt ritkán tudtunk kétszer ugyanabban az összeállításban pályára lépni. Ennek ellenére hazai pályán 7-0-ra vertük a rutinos Sirokkót, megszorongattuk a tavalyi bajnok Rubeolát, és a jelenlegi őszi első otthonában is csak egy góllal kaptunk ki a korábbi bajnok Aramistól úgy, hogy a meccs végén 110 %-os ziccert rontottunk el. Vidéki mérkőzéseinken azonban nem úgy teljesítettünk, ahogy az elvárható lett volna, éppen ezért meglehetősen kétarcúnak bizonyult csapatunk az ősszel.

- Mennyire volt vevő a szentesi közönség az első osztályú futsalra?

- Mivel tényleg remek hazai meccseket produkáltunk, a nézőszámunk is fokozatosan növekedett. Kétszáz fős szurkolósereget tudhatunk a hátunk mögött, buzdításuk roppant sokat jelent a csapatnak, éppen ezért minden mérkőzésen igyekszünk maximálisan kiszolgálni őket.

- Kik voltak az idény legjobbjai?

- Bíró Mihály a kapuban végig magabiztos volt, a mezőnyben Tóth Csaba és Szarvas Zsolt játéka emelkedett ki. Rajtuk kívül a többiek is a maximumot hozták ki magukból.

- Mikor folytatódik a bajnokság?

- Elméletileg január közepén kerülne sor az első tavaszi fordulóra, ám a futsal Európa-bajnokság miatt a rajt későbbre tolódhat.

H. V.


<<< Vissza