<<< Vissza

Könyvet, játékot és gyümölcsöt is kaptak

2004. december 23.

 
December 18-án a Móricz Zsigmond Művelődési Házban rendezett karácsonyi ünnepségen élelmiszer csomaggal ajándékozták meg a rászoruló gyermekeket. A november utolsó hétvégéjén megrendezett jótékonysági gálaműsor teljes bevételét (292 ezer 500 forintot) erre a célra fordították.

A művelődési ház terme színültig megtelt. A délután háziasszonya, Ollai Istvánné független képviselő szerint "csak a csilláron nem ült gyerek". Az eseményre még a Duna Televízió is ellátogatott. Az érkező családok a terembe lépve élelmiszercsomagot, játékokat és könyveket vehettek át. Miután mindenki helyet foglalt, a télapó kérte a közönséget, hogy énekeljék el a Hull a pelyhes fehér hó című dalt. Hat gyermeket hívott a színpadra, hogy segítsenek a dalban. Őket egy-egy rágógumival jutalmazta, mert ügyesen daloltak.

Ollai Istvánné köszöntője után a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola tanulói keringőt adtak elő. Szirbik Imre beszéde következett ezután, aki elmondta, hogy jó pár éve találkoznak itt, és ilyenkor mindenki egy kicsit elérzékenyül. Azt kívánta, hogy az idei ünnep is szóljon a szeretetről, a családról, a barátokról. Elmesélte, hogy néhány éve az első sorban ült egy kislány, akinek az ölében az ő lánya babája volt. Úgy érezte egy pillanatra, hogy az ő lánya ül ott. Szeretné, ha minden adakozó átérezné azt az örömet, amit ő érzett akkor. Jó lenne, ha nemcsak karácsonykor, hanem az év többi napján is odafigyelnének egymásra az emberek. Karácsony ünnepén álmodunk, és a polgármester úr azt kívánta, hogy az álmok váljanak valóra.

Ollainé hatodik alkalommal rendezte meg a jótékonysági gálát és a csomagosztást. Hogy miért, azt tőle tudtuk meg. Öten voltak testvérek, és igen szegényen éltek. Neki még csutkababája volt. Amikor felnőtt, megfogadta, hogy segíteni fog a rászorulókon. Megköszönte Szirbik Imrének az anyagi támogatást, az általános iskolásoknak, hogy összeszedték és felajánlották a játékaikat, az Árpád Agrár Rt.-nek az almát, a Szentes Városi Szolgáltatónak a szaloncukrot, és a Mikla ker - nek a narancsot. Az élelmiszer csomagokat a városban összegyűjtött pénzből sikerült összeállítani. Boldog karácsonyt kívánt mindenkinek.

A Jövőnkért iskola diákjai ezután diszkótáncot adtak elő, majd karácsonyi rock and rollt. A télapó szaloncukrot dobált, a polgármester úr és segítői pedig szétosztottak az almákat.

Majzik Andrea


<<< Vissza