<<< Vissza

Egy gimis nap éjszakája

2004. december 23.

A Horváth Mihály Gimnázium szalagavató ünnepségén a program az iskolai életet idézte a zsúfolásig telt dr. Papp László Sportcsarnokban múlt szombaton.

Csodaszép ruhakölteményekben hatvankét keringőző pár töltötte be a termet. A végzősök első ízben táncoltak így közösen. A bécsi keringő, vagyis a rendhagyó németóra után különleges volt a létszámellenőrzés is: egyesével szólították a tizenkettedikeseket a reflektorfénybe, míg mind a hat osztály fel nem sorakozott a csarnok közepére.

A 145 éves iskola életében jelentős esemény a szalagavató ünnepség, hangzott Bácskainé Fazekas Márta igazgatónő beszédében.

Történelmi évfolyamot köszönthetett, mert ebben a tanévben nagy erőpróba, a kétszintű érettségi vizsga vár a végzősökre, akik már negyedik, illetve hatodik éve koptatják a gimnázium küszöbét.

Hagyományosan egy-egy régi diák is üzent a végzősöknek. Ezúttal nagyon messziről küldött útravalónak pár sort Gera József, a NASA Repüléskutatási Intézetének mérnöke, aki 1955-ben ballagott a gimnáziumból.

A 11. osztályosok nevében Döncző Boglárka búcsúzott a végzősöktől. Firbás Melinda képviselte a nemsokára érettségiző évfolyamot.

A "szónoklatórák" után a tizenegyedikesek kitűzték a szalagot a végzősök ruhájára, majd ünnepi műsor következett, a végzős diákok felejthetetlen produkcióiban, az iskolai élethez lazán kapcsolódva. Táncoltak csoportosan és hastáncot párosan, énekeltek, szaxofon idézte fel a szünetek fiesta-hangulatát, a drámaisok műsorukat, a Nő két arcát takarítónő jelmezben kezdték, és indiai táncosnőként zárták, de pergett némafilm is az elsötétített csarnokban. Kalinka tánccal is kedveskedtek idegen ajkú tanáraiknak, de minden osztály köszöntötte külön is a felkészítő tanárokat. A háromórás műsor után jött a "számonkérés": ismét keringőztek a diákok, majd közös dallal búcsúztak. Ezután szüleikkel is táncoltak a csarnokban.

D. J.


<<< Vissza