<<< Vissza

Egyedülálló díszpolgárok társasága alakult

2004. december 17.

 
A megyében, sőt az országban egyedülállóként díszpolgárok társasága alakult meg Szentesen néhány nappal ezelőtt. A kezdeményezés dr. Imre Ernő plébános nevéhez fűződik, aki 1999-ben lépett a díszpolgárok közé. Őt kereste meg Labádi Lajos levéltáros, hogy egy önéletrajzot kérjen tőle a jövőre megjelenő "Szentesi díszpolgárok" című könyvbe.

Így jött az ötlet, hogy ne csak a könyv lapjain hozzák egymáshoz közelebb a díszpolgárokat, hanem személyesen is.

A díszpolgári címet 1881 óta adják át olyan személyeknek, akik sokat tettek a városért. Szentesnek egyébként jelenleg kilenc élő díszpolgára van.

Őket kereste fel Imre Ernő azzal az ötlettel, hogy alakítsák meg a Szentesi Díszpolgárok Társaságát. A kezdeményezést mindannyian nagy örömmel fogadták, amit mi sem bizonyít jobban, hogy december 10-én az Árpád Rt. elnöki tanácstermében 7 jelenlévővel megalakult a Szentesi Díszpolgárok Társasága.

A társaság egy egyszerű, de mégis kicsit nehéz és persze nemes célt állított maga elé. A város segítését minden formában.

Az első találkozásuk alkalmával már egy igen fontos feladatot teljesítettek. A kitüntetettek megismerték egymást és összebarátkoztak.

A tervek szerint - mivel mind a heten Szentesen laknak úgy negyedévente fognak találkozni egymással, amikor megbeszélik az aktuális tennivalókat.

A társaság megalakulására ketten nem tudtak eljönni. Balázs Árpád és Nagy János, de ettől függetlenül, természetesen ők is a tagok közé tartoznak.

A társaságban egyébként nincs elnök, hiszen mindannyian egyenjogúak. Az ügyek intézésére azonban - természetesen módon és egyhangúan, dr. Imre Ernőt kérték fel, aki nagy megtiszteltetésnek vette a "kinevezést".
A társaság a teljes egyetértés feltétele alatt teszi majd publikussá a megbeszéléseik eredményeit, és remélik, hogy minél több dologban segítségére lehetnek a városnak.

Kruzslicz Anita


<<< Vissza