<<< Vissza

Pásztor utódja Csendes
Vízilabda OB I/B

2004. október 22.

 
Képünkön: Csendes Tamás.

A legutóbbi vízilabda-mérkőzésen Remco-Bertók SC hazai pályán 5-5-ös döntetlent ért el a budapesti Typoval. Ez a mérkőzés a 15 éven át edzősködő Pásztor Antal búcsúfellépése volt, másfél évtized után felállt az edzői kispadról.

- Miért hagyja abba az edzősködést? - tettem fel kérdésemet.

- A tizenöt év ezt magával hordozta. Ez úgy oszlott meg, hogy
négy év volt a hölgyeknél, ott BEK-győzelmig tudtunk eljutni, többször nyertünk bajnokságot. Dr. Tóth Gyula mellett segédezőként dolgoztam. Tizenegy évig pedig a Bertók SC-nél voltam edző. Több pontba szedem, hogy mi döntött amellett, hogy abbahagyjam. A legelső: felvettek egy akadémiára. Ott elég keményen kell teljesítenem, s így az estéimre szükségem van. A második: ebben az évben többször jött felém a vízből kiszólás, amelyhez nem voltam hozzászokva. El kellett gondolkodni a váltáson.

A harmadik: az edzéslátogatottság egy kicsit lefelé megy évről-évre, különösen az OB I/B-s bajnokság megnyerése után. Úgy érzem, jól döntöttem. Jöjjön a frissítés.

- A tizenöt év eltelte után sikeres edzőnek érzi-e magát?

- Már említettem a női csapatnál elért sikereimet. A Bertók SC-vel bajnokságot nyertem, háromszor voltunk harmadikok. Mindig az elején végeztünk. Többször voltunk a vidék legjobbja. Úgy gondolom, hogy ilyen eredmények mellett sikeres voltam.

- Ön OB I-es játékvezetőként is szerepet vállal a vízilabdasportban. Folytatja, vagy ezt is abbahagyja?


- Nem. A vízilabdát annyira nem szeretném leépíteni. A játékvezetés megmarad. Az utódomat Csendes Tamást jól ismerem, hiszen volt játékosom.

- Ön egy sikercsapatot vett át. Milyen elképzelésekkel kezdi meg edzői munkáját? - kérdeztem Csendes Tamást a Remco-Bertók SC új trénerét.


- A bajnokságban jól szeretnénk szerepelni. Helyezés szempontjából ötödik- hatodik helyet el tudunk érni a srácokkal. Nem áll módunkban kettősigazolással játékost szerezni. Szó volt arról, hogy Bene András hozzánk igazol, de ez sem jött létre. Maradt a régi csapat. Megpróbálunk keményen küzdeni. Az elmúlt években valóban kevesen látogatták az edzéseket. Ezt azért tudom, mert Pásztor Tóni edzősködése alatt én is edzettem velük. Mióta átvettem a csapatot tíz, tizenöten vannak a gyakorláson. Most lelkesek. A téli alapozáskor majd kiderül, hogy milyen lesz az edzéslátogatottság. Remélem, hogy Bertók Gyula is tovább támogat minket. Van egy új támogatónk, a Remco cég, aki ebben az évben szponzorál minket.

- Bemutatkozna röviden?

- 1971-es születésű vagyok. 6 éves korom óta lejárok az uszodában. 1987-ben dr. Tóth Gyula irányításával megnyertük az országos serdülő bajnokságot. Majd a felnőtt korcsoportig vízilabdáztam. Nem fértünk be a felnőtt gárdába. Átmentünk a Remco-Bertók SC elődjébe, a Csongrád-Bokros Kossuth Tsz SK-ba, utána átvette a Szentesi Vasutas SC, de sajnos munkám miatt nem tudtam folytatni a pólót. Újrakezdtem, jelenleg az OB II-es Hajdúszoboszlóban játszom, két éve.

- Hogyan tudja összeegyeztetni a hajdúszoboszlói játékot, és szentesi edzősködést? Előfordulhat, hogy a két feladat teljesítése egy napra esik?

- Az elnökséggel úgy egyeztünk, hogy nekem fontos az, hogy sportolhassak. Edzéseket meg tudom tartani. Az OB II-be három hetenként van tornarendszerű forduló. Az OB I/B-be minden hétvégén van forduló. Így megoldható.

- Minden edzőnek van saját elképzelése. Ön tudatta-e már a csapattal?

- Ismerem a srácokat, edzéseiken évek óta részt veszek. Szeretném felmérni a csapatnak az erőnlétét, technikai tudását. A vezetőségnek, s a szponzoroknak is azt mondtam: várjuk meg a téli alapozást utána többet tudok mondani.

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza