<<< Vissza

OldLángra lobbant a Wartburg

2004. október 22.

 
A szentesi tűzoltólaktanyában benzin segítségével lángra lobbant egy Wartburg személygépkocsi. A tűzoltók önmagukat riasztották az udvarra, és egy gyors kiállás után már neki is fogtak az oltásnak. Az eset egyedi, mert nemigen szoktak lángra lobbantani gépjárművet a tűzoltók. Ha ezt megteszik, annak oka van, ami pedig az, hogy bemutatót tartanak technikájukról, felkészültségükről.

Minden esztendőben a volt kollégákat, akik már nyugdíjasként teljesítenek szolgálatot az aktív kollégák találkozóra invitálják a laktanyába. Ilyenkor kötetlen beszélgetés a régen látott ismerősökkel, és a találkozás a cél, de alkalmat ad arra is, hogy bemutassák a legújabb fejlesztéseiket az "öregek". Ez a találkozó és a bemutató azért is fontos a tűzoltóknak, mert ekkor szakértő szemek figyelik az oltás és a mentés minden fázisát.
Az idei esztendőben az új műszakimentő-szert mutatták be egy imitált baleseti helyszínen.

Koszt György tűzoltóparancsnoktól megtudtuk, hogy már gondoskodnak a jövő évi bemutató technikai berendezéséről, amit egy új startberendezés és egy új diszpécserpult fog alkotni. A XXI. századi kommunikációs pult az egyik legmodernebbek közé tartozik.

A jövőt tekintve, új taggal bővül a nyugállományi "szolgálat", mert december 31-ével Koszt György is ehhez az állományhoz fog tartozni, de addig is igyekszik maradandót alkotni. Ez pedig egy új tűzoltómúzeum kialakítása.

V. F.


<<< Vissza