<<< Vissza

Az "Alma-citrom" akció

2004. október 22.

 
A második órában történt. A Generali Providencia Biztosító két munkatársa eljött hozzánk és megkértek minket, hogy vegyünk részt az "Alma-citrom" akcióban. Kaptunk hozzá olyan pólót, amelyen egy mosolygós alma és egy szomorú citrom volt. Ezeket meg is tarthattuk.

Felvettük a pólókat, aztán kimentünk az iskola elé. Az volt cél, hogy az autósok jobban figyeljenek a közlekedésre. Segítettek nekünk a rendőrök is. Ők állították le az autósokat, bemérték a sebességet. Megmondták azt is, hogy kinek mit adjunk. Sorban jöttek a járművek. Minden autósnak jutott valamilyen gyümölcs. Aki jól vezetett, almát kapott és megköszöntük, hogy vigyázott ránk és szabályosan közlekedett. Aki a megengedett sebességnél gyorsabban vagy szabályt sértve ment, az citromot kapott. Őket megkértük, hogy máskor tartsák be a szabályokat.
Anett az egyik autósnak almát adott és a vezető mellett ülő bácsitól cserébe kapott egy szép paprikát.

Egy órát töltöttünk kint, mindenki nagyon jól érezte magát. A kimaradt almát és citromot megkaptuk ajándékba. Nem vittük haza, hanem a citromból limonádét csináltunk, az almát meg másnap feldaraboltuk és az uzsonnához megettük.

Megbeszéltük, hogy minden évben lehetne ilyen akció, mert nagyon jó volt. Szívesen osztanánk máskor is almát meg citromot. Mindenkinek azt, amit megérdemel.

Kovács Lili és Vecseri László
Klauzál Gábor Általános Iskola 4. b osztály


<<< Vissza