<<< Vissza

Közös dolgaink...
Szegvár - Szentes

2004. október 22.

 
A Szentest Hódmezővásárhellyel összekötő műúton közlekedők közül sokan nem tudják, hogy a műút jelentős szakasza Szegvár területén halad keresztül. Az elmúlt negyven-ötven esztendő úgy hozta, hogy Szegvárnak ez a területe elnéptelenedett. Csak a műút derekegyházi oldalán maradt fent a tanyavilág. Gondot okoz, hogy a közigazgatási szempontból Szegvárhoz tartozó terület lakói kerülőúton, nagy időveszteséggel tudják Szegvárt megközelíteni ügyes-bajos dolgaik intézése végett. Előfordult, hogy a kismama beteg gyermekét Szegvárra vitte orvoshoz, másnap Szentesre RTG-vizsgálat céljából és harmadnap Szegváron kapott gyógyszert.

- Mit tesz az önkormányzat a problémák enyhítése érdekében? - kérdezem Csatordai Ferencet, Szegvár önkormányzati képviselőjét.

- Jobban odafigyelünk mint eddig! Szűkös anyagi lehetőségeink ellenére autóbuszvárót építettünk közel a derekegyházi bekötőúthoz. Legalább várakozás közben ne ázzanak az innen Szentesre, Derekegyházára, vagy Szegvár központjába utazni szándékozók. Szervezés alatt van az orvosi ügyelet Szegvár és Szentes között.

- Más jellegű problémák is felmerültek!

- Valóban! Korszerűsíteni kell ezt az elhanyagolt vidéket. Elképzeléseink vannak a villamosításra vonatkozóan!

- Az igazi megoldás - sokak szerint - mégis az lenne, ha a Szentestől délre fekvő szegvári bekötőutak szilárd burkolatot kapnának!


- Az erre vonatkozó tervek is készülnek. Én úgy gondolom ez is előrelépés! Ha nem készülnének megfelelő tervek, nem állítanánk fel fontossági sorrendet, és a problémák nem kapnának publicitást, a helyzet - pénzhiány miatt - még reménytelenebb lenne.

- Beszélgetésünk során úgy vettem észre, hogy a képviselő úr érzelmileg is kötődik Szegvár derekegyházi oldalának tanyavilágához.


- Nem véletlen! Hat éves koromig ezek között a tanyák között éltem szüleimmel és nagyszüleimmel!

- Köszönöm a beszélgetést!

Mészáros Imre


<<< Vissza