<<< Vissza

Mocsári Hibiscus a kertben

2004. október 22.

 
Ha igazi szép növényt szeretnénk jövő nyárra a kertünkbe, akkor most ősszel ültessünk mocsári Hibiscust. A faiskolákban kapható, két méter magasra is megnövő egyedeket egymástól méteres tőtávolságra telepítsük.

Elhelyezésük elsősorban attól függ, hogy melyik fajtáját választjuk, milyen magasra nő, mekkora a virágja.

Érdemleges szempont az is, hogy merre néznek a virágai. Elsősorban kelet-délkelet irányba fordulnak, tehát érdemes a kert fő nézőpontjához viszonyítva észak-nyugati helyre telepíteni. Természetesen máshonnan szemlélve is nagyon mutatósak a nagy, tányér méretű élénkszínű virágok, de úgy a legszebbek, ha látszik a szép porzó és a bibe is.

Ültethetjük napfényes helyre is, ha körülötte sok növényanyag van, a megfelelő mikroklíma kialakulása érdekében. Kis kerti tavak partján is jól érzi magát, az állandó nedves levegő miatt.

Aki most ültet először ebből a pompás évelőből, tavasszal legyen türelmes, mert elég későn hajt ki, nem szabad rögtön arra gondolni, hogy esetleg kifagyott a télen. Mint a neve is szemlélteti nagy vízigényű növény, az ötözésére kiemelten nagy figyelmet kell fordítani.


<<< Vissza