<<< Vissza

Repülők és ejtőernyősök

2004. október 22.

 
A Hegedűs László Helyőrségi Klubban a közelmúltban veterán és fiatal repülők és ejtőernyősök, valamint repülőmodellezők és makettezők gyűltek össze szép számban.

Az érdekeltek személyre szóló meghívót kaptak azzal a kiegészítéssel, hogy hozzák el magukkal az érdeklődő ismerőseiket is. A találkozó célja az volt, hogy a helyőrségi klubnál működő Honvédség és Társadalom Baráti Kör kebelében megalakítsák a Repülő és Ejtőernyős Tagozatot. Túri Andrea intézményvezető ismertette a baráti kör célkitűzéseit és feladatait.

Batta Sándor ismertette a katonai légierő és a hivatásos ejtőernyősök jelenlegi helyzetét és a változásokat a honvédségen belül. Vázolta a sportrepülés és ejtőernyőzés jelenlegi helyzetét. Elmondta a tagozat tervezetét, amely tartalmazza a repülőterek, üzemnapok, repülőnapok, múzeumok látogatását. Helyi viszonylatban a rendszeres találkozások, hagyományápolás, baráti beszélgetések, videó és más eszközök alkalmazása. A szentesi repülő-makettező múlt felújítása, szakmai és építő-kivitelező valamint kiállítási jelleggel.

A tagozat mindenki előtt nyitva áll a szakmával kapcsolatban. Az ideiglenes intézőbizottság tagjai Batta Sándor vezetésével, Szőke Márton repülő és ejtőernyős, Szabó Ferenc veterán ejtőernyős, Lajos Ágnes sportrepülő és Turányi Imre neves repülőmodellező.

A következő foglalkozás október 27-én, szerdán lesz a helyőrségi klubban, ahol képernyős szimulátorral lehet gyakorolni az F-111-es "lopakodó" repülőgép vezetését, előző felkészítés után. Minden érdeklődőt szeretettel vár a tagozat.

B. S.


<<< Vissza