<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2004. október 8.

 
Magyaros májgaluskaleves

Hozzávalók: zsír, fűszerpaprika, vöröshagyma, vegyes zöldség, zöldpaprika, paradicsom, zeller, só, 25 dkg burgonya.

Elkészítés: A zöldséget, burgonyát megtisztítjuk és apró kockára vágjuk. Zöldséges alaplevet készítünk, a vöröshagymát zsírban megpirítjuk, rászórjuk a fűszerpaprikát és vízzel felengedjük. Belerakjuk a zöldségféléket és lassú tűzön készre főzzük. Ebbe szaggatjuk az alábbi májgaluskákat.

Májgaluska hozzávalói: 20 dkg sertésmáj (darálva), liszt, zsemlemorzsa, majoranna, zsír, só, törött bors, reszelt vöröshagyma, 1 csomag zöldpetrezselyem apróra darabolva, 3 tojás.

Rakott hús

Hozzávalók: 30-40 dkg marhahús, 50 dkg burgonya, 15 dkg rizs, zsír, 1 fej hagyma, 1 dl tej, 1 csomó petrezselyem, só, pirospaprika, 2 dl tejföl.

Elkészítés: A főtt marhahúst megdaráljuk. Egy evőkanál zsírban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk és beletesszük a darált húst. Kb. 10 percig pároljuk. Közben a burgonyát apró kockára vágva egy kevés sós vízben puhára főzzük, fakanállal összetörjük és 1 dl tejjel simára keverve pürét készítünk. A rizs puhára pároljuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, rakunk bele egy réteg burgonyapürét, rá a darált húsból egy sort, erre rizst és így rétegezzük, amíg a hozzávalókból tart. Minden sort tejföllel öntözünk meg. A tetejére burgonyapüré kerüljön. Sütőben átsütjük. Salátával, savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat!


<<< Vissza