<<< Vissza

Közös Titok
Szűcs Judith és lánya, Fülöp Tímea: duett az esőben

2004. szeptember 24.

 
Az eső dacára is kitartott a közönség Szűcs Judith fellépésén a város egyik új színfoltjának, a Klub Szentes kerthelyiségének avatóbuliján. Az énekesnő nem csak régi slágereivel, és új lemezének dalaival érkezett, hanem lányát is bemutatta. Fülöp Tímea a tévészereplések utáni első igazi fellépésén Titok címmel duettet énekelt anyjával.

- Új lemez, rajta egy közös dal, most pedig az első közös fellépés. Ezek szerint eldőlt Timi sorsa, ő is énekesi pályára lép?

Szűcs Judith: - A sorsát majd ő maga fogja meghatározni. Amit szeretne, abban én támogatom, bármi legyen is az. Mivel azonban már két éve tanul énekelni, úgy gondoltuk, hogy kipróbáljuk a hangját.

Fülöp Tímea: - Mindenképpen ki szeretném próbálni az éneklést, aztán majd meglátjuk. Most megyek az ELTE kommunikáció szakára, mert érdekel a média is, főleg a televízió.

- Olvastam róla, hogy miután Timi bálkirálynőként ismertté vált, komoly problémát okozott önöknek, merre induljon, mibe fogjon bele a lánya.

Judith: - Persze, ez komoly probléma volt. Leültünk, és hetekig, hónapokig gondolkoztunk, merre induljunk tovább. Ez a szak tűnt a megfelelőnek, mert innen még bármi, akár diplomata is lehet belőle. Tizenkilenc évesen még nehéz eldönteni. Letette a középfokú nyelvvizsgát angolból és németből, ez már nagy haladás.

- Lányával ez az első, közönség előtti fellépése, s ő emiatt izgul is. Ön az első fellépésre hogyan emlékszik vissza?

Judith: - Zabszem nem fért belém, pedig ötéves korom óta színpadon vagyok. Mondjuk, azt a színpadot asztalnak hívták. Asztalon énekeltem először életemben, a Pancsoló kislányt, mert ígértek érte egy mikuláscsomagot, de én kettőt kértem. Azóta elmondhatom: nagy színpadokon léptem fel. Nekünk még megadatott a tokiói Yamaha-fesztiválon szerepelni, Amerikában három fesztiválról minden nagydíjat elhoztam, s magyaroknak is énekeltem. A Szovjetunióba hazajártam, csak a nevemet nem tudták kimondani. Volt ott öt előadásom egymás utáni napokon, egyenként nyolcezer nézővel. Az negyvenezer ember. Mögöttem ott állt a drága bátyám, Szűcs Antal Gábor, a Dinamit együttessel. Sajnálom, hogy Timinek ilyen élményei már nem lehetnek.

- Akkor volt nehezebb betörni a popszakmába, vagy ma?

Tímea: - Manapság sokkal többen próbálkoznak, sőt régen a Ki mit tud? és a táncdalfesztivál is segített.

Judith: - Neki nehezebb a hasonlítgatások miatt is.

- Voltak már negatív tapasztalataik?

Tímea: - Én eddig még csak a jó oldalát láttam a népszerűségnek.

Judith: - Nekem voltak rossz élményeim, de már csak a jóra emlékezem. Mindent egyedül kellett intéznem, soha nem volt és nem is lesz menedzserem. Öt éve magam adom ki a lemezeimet, most jelent meg a Ne játssz a szívemmel című album, ezen található a Titok című duett a lányommal. Ez már a tizenkilencedik lemezem, tehát a következővel jubilálok. ( Rákász Béla, az ismert diszkós, a Klub Szentes vezetője felajánlotta produceri segítségét a lemezhez).

- Első látásra az a benyomásom, hogy nem csak külsejüket tekintve különböznek.

Judith: - A mosolyunk állítólag egyforma. Egyébként ő a nyugodt, én a temperamentumos. Jól kiegészítjük egymást. Hogy szakmailag is, azt még nem tudjuk. Az első dal felvétele nagyon jól alakult, ugyanis közölte velem, hogy "Anya, ne gyere el a stúdióba, mert zavar, hogy túl jól énekelsz." Egyedül ment el, én meg otthon malmoztam. Hazajött egy demo CD-vel, s amikor meghallgattam, azt kérdeztem: ez te vagy?

- Hogyan sikerült a különböző személyiségüket egy dalba foglalni?

Judith: - Nekünk írta a Bon-bon együttes, személyre szabva.

Tímea: - Mindent meg szoktunk beszélni, vannak közös titkaink. Szerintem illik ránk a dal.

- Nagyon jó így együtt látni önöket, de előbb-utóbb azért sor kerül Timi szóló bemutatkozására is?

Judith: - Hát ez még Titok... Írt már neki dalt Krisz Rudi és a Freezer együttes is, de az is lehet, hogy a következő lemezem fél oldalát ő énekli.

- A szépség és az éjszakázás a szórakoztatóiparra jellemző, egyébként pedig egymást kioltó fogalmak.

Judith: - A génjeinkben van a magyarázat, a Szűcsök már csak ilyenek.

Darók József


<<< Vissza