<<< Vissza |
Tóni bácsi konyhája |
2004. szeptember 17. |
Sóska leves Hozzávalók: 50 dkg sóska, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, zsír, liszt, 1 db zsemle, só, cukor. Elkészítés: A sóskát kiválogatjuk, vastagabb levélszárait letisztítjuk, a leveleket megmossuk és deszkán finomra vágva a zsírban megpároljuk. Ha zsírjára sült, megszórjuk 1 evőkanál liszttel, elkeverjük és föleresztjük kb. 1 liter vízzel. Megsózzuk, ízlés szerint cukrozzuk és jól felforraljuk. Tálalás előtt beletesszük az 1 tojás sárgájával elkevert 2 dl tejfölt. Pirított zsemlekockával tálaljuk. Majorannás marhasült Hozzávalók: 80 dkg marhafelsál vagy bélszín, 3 db hagyma, 1 evőkanál majoranna, őrölt bors, zsír, tejföl, só. Elkészítés: A húst ujjnyi széles hosszú csíkokra vágjuk és a karikára vágott hagymával a zsíron - víz hozzáadása nélkül - borssal, majorannával ízesítve pároljuk. Mikor a hús megpuhult, megsózzuk, ráöntjük a tejfölt és felfőzzük. Makarónit vagy spagettit adjunk hozzá. Jó étvágyat! |