<<< Vissza

Hamis lehet az ezres!

2004. szeptember 3.

 
Állampolgári bejelentés segítségével fogták el azt a két fiatalkorút, akik a Kossuth utcán egy ott parkoló gépkocsit törtek fel, valamint két másik autóról a tükröket törték le és vitték magukkal. A megadott személyleírások alapján a fiatalokat nem messze a helyszíntől elfogták, az eltulajdonított alkatrészek előkerültek. A gépkocsi feltörések száma ettől az esettől függetlenül emelkedett, ezért még mindig azt kérik: semmilyen értéktárgyat, táskát, szatyrot ne hagyjanak járművük utasterében. Azért, hogy kerékpárunk is megmaradjon, semmi esetre ne hagyjuk éjszakára az utcán - még lezártan sem - őrizetlenül bringákat.

Egy hét alatt négy hamis bankjegyet is találtak az üzlettulajdonosok városunkban. Az ezres címletű bankókkal sajnos becsapták a boltosokat, akik későn vették észre, hogy átverték őket. Érdemes tehát beszerezni a néhány ezer forintért megvásárolható bankjegyvizsgáló berendezést. Ha pedig gyanús a pénztárosoknak a papírpénz, akkor hívják azonnal a rendőröket a kuncsaftot pedig igyekezzenek visszatartani.

Ismeretlen tettesek ellen indult eljárás, akik Szentes külterületén három fóliából gázórákat tulajdonított el. A lopás valószínűleg összefüggésben lehet azzal az esettel is, amely során az egyik fóliasátor tulajdonosát máig ismeretlenek megverték. A valószínűleg rosszindulatból elkövetett gázóralopással egyébként a kár elsősorban nem a tulajdonosokat, hanem a Dégázt érte.

Junkers típusú gázkazánt vittek magukkal a tolvajok az egyik szentesi lakóházból. A betörők a fütőberendezésen kívül használati tárgyakat, italokat zsákmányoltak, mintegy 230 ezer forint értékben.

H. V.


<<< Vissza