<<< Vissza

Kétmilliós rablás a papírboltból

2004. szeptember 3.

 
Pénz nélkül szeretett volna játékgépezni egy szegvári férfi az egyik falubeli kocsmában. A szerencsevadász a pultostól kért kölcsön némi aprót, ám az nem adott neki. Szó szót követett, majd a férfi becsmérelni kezdte a kiszolgáló hölgyet, néhány perccel később pedig a nő felé csapott a szatyrával, benne egy kulcscsomóval. A hoppon maradt játékos nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott a pultosnak, ezért garázdaság miatt indítottak eljárást ellene.

Régi ismerőst "üdvözölhettek" a rendőrök annak a férfinek a személyében, akit kerékpárlopások miatt állítottak elő. A tolvaj korábban is hasonló problémákkal "küszködött", most sem hazudtolta meg magát: három ellopott kerékpárból egyet már el is adott, kettő viszont előkerült. Ezeknek a tulajdonosai a rendőrkapitányságon érdeklődhetnek járműveik iránt.

Büntetőeljárás indult lopás miatt az egyik szentesi tüzéptelep vagyonőre ellen, aki a munkahelyéről szerette volna beszerezni téli tüzelőjét. Ezzel semmi gond nem lett volna, ám a férfi mintegy 20 ezer forint értékben, fizetés nélkül vitt haza fát a telepről.

Öt fiatalember hangoskodott augusztus 28-án hajnalban a Delelő vendéglőben, ezért a biztonsági őr kikísérte őket a szórakozóhelyről. A társaság mindezt sérelmezte, majd a bejárati ajtót berúgva visszatértek a helyszínre, és az ott tartózkodó egyik vendéget, valamint a pincért is megpofozták. A rendet a kiérkező járőrök állították helyre. A hangoskodó csapat tagjai etnikai diszkriminációra hivatkoztak, ennek ellenére garázdaság miatt eljárás indult ellenük.

Kétmillió forint értékben vitt magával "szajrét" Szegváron egy tolvaj. Az eddig ismeretlen elkövető az egyik lakóingatlanból melegködképző készüléket, videokamerát, hifi-tornyot, aranyékszereket, italokat pakolt a puttonyába.

Keddre virradóra kb. 2 millió forintot raboltak el a Kossuth utcai papírboltból. A pénzt a rögzített lemezszekrénnyel együtt vitte el a tettes. Talán jobb lett volna az aznapi bevételt elszállítani vagy elszállíttatni zárás után.

H. V.


<<< Vissza