<<< Vissza

Mehemed a Kisérben

2004. szeptember 3.

 
Játszóteret avattunk a Kisérben. A Mehemed nevet kapta. Mint azt Kádár Mihálynétól, a Farkas Antal utcai tagóvoda vezetőjétől megtudtuk, hagyományőrző programjukhoz kapcsolódik az egész. S ha már így történt, elmondta, egy játszótér felavatási ünnepsége úgy igazi, ha játékkal kezdődik. A várakozók gyűrűjében át is adta a terepet a nagycsoportos gyerekeknek.

Akik alig várják, hogy birtokba vegyék a játszóteret. Műsorukat követően Szirbik Imre polgármester kijelentette: jogosan, hiszen nekik épült, azért épült, hogy kellemes időtöltést, fizikai és szellemi fejlődést szolgáljon. Azt kívánta, hogy balesetmentesen, fegyelmezetten, jó kedvvel használják, vigyázzanak rá.

Ollai Istvánné, Kisér helyhatósági képviselő-asszonya nagy örömmel fogadta a játszótér elkészültét. Lapunk érdeklődésére elmondta, tíz éve képviselő a városrészben, eddig vártak rá, hogy megépüljön a gyerekek nagy örömére. Nem jött üres kézzel, ajándékokkal, könyvvel, játékokkal adományozta meg a gyerekeket.

Akik az ablakból követték az eseményeket, vajon mi készül itt. Lesták Imre a kivitelező Playparc Neospiel Hungary Kft. képviseletében érdeklődésünkre elmondta, a játszótér a németországi anyacég támogatásával jött létre. A város 50 százalékos támogatást nyert, 6,9 millió forint volt az önrész. Közel 14 millió forintba került az egész. Kilencféle játékelem, köztük körhinta, mérleghinta, rugós egyensúlyozó, rugós kutyus, rugós csibe, fantázianevekkel ellátott köteles elemekből összeállított játékok szolgálják majd a gyerekek szabadidejének eltöltését. A közel négyszáz négyzetméteren kialakított játékelemek mind megfelelnek az európai uniós elvárásoknak.

Ez egy folyamat része, mondta a polgármester, a városközpontban, a Kertvárosban, a Felsőpárton már épültek ilyen játszóterek, ez a folyamat nem szakad meg, folytatódik a város más részén.

A korábbi játszótér, mint Ollai Istvánnétól megtudtuk 1965-ben Lengyel Károly, a Vízmű igazgatójának idejében épült, mert a vízműves dolgozók gyerekei idejártak. 5-6 éve merült fel a gondolat, miután a volt KRESZ-pálya tönkrement. A szülői szervezet kezdeményezte, aláírásokat gyűjtöttek.


<<< Vissza