<<< Vissza

Lecsófőzés versenyben
A hagyomány szeptember 4-én folytatódik

2004. augusztus 19.

 
Képünkön: A tavalyi lecsófesztivál. (Fotó: Vidovics Ferenc)

Itt a harmadik lecsófőző fesztivál! Egyben a Hunor Coop Rt. családi napja. (A részvénytársaság esetében az első, mivel a Szentes és Vidéke Áfész ez évben alakult át.) S hogy a szövetkezet tevékenységét átvette a cég, természetesen a kulturális és egyéb dolgait is viszi tovább. Így az áfész által már kétszer megrendezett családi napot és fesztivált is. Idén szeptember 4-e a napja a közös lecsófőzésnek.

Mészáros Zoltán elnök lapunk érdeklődésére elmondta, ebben az évben is színes programmal szeretnének kirukkolni az egész napos országos rendezvényen, kicsiknek, nagyoknak jó szórakozást nyújtani. A gyermekeknek szóló rendezvényeken különböző kézműves foglalkozásokra várják a fiatalokat, lesz arc- és üvegfestés, mézeskalács-készítés, gyermekrajzverseny.

- Miért nevezik családi napnak?

- Cégünk, a szövetkezet, a részvénytársaság szemében mi mind egy nagy család vagyunk, a vevőkkel, eladókkal együtt. Nekik szeretnénk kedveskedni.

Az Apponyi térre jön a Pom-Pom együttes, ők a gyerekek kedvencei. A kicsik is föllépnek majd a színpadon. Délután már a nagyobbaknak és felnőtteknek szóló programokkal folytatódik a fesztivál. Egy speciális programot találtunk ki. Az MTV Telesport stábjának válogatottja kihívta egy focimérkőzésre a szentesi OB I-es férfi vízilabdacsapatot. Ők küzdenek majd meg az első lecsókupáért.

- Hol lesz a mérkőzés?

- Füves pályán játszanak, így egy kicsit távolabb a rendezvénytől, a focipályán lesz. Három társas lovaskocsi szállítja majd a versenyzőket és a nézőket az Apponyi térről a focipályára. A lovas járművekre természetesen visszafelé is számíthatnak a nézők. Kíváncsiak vagyunk, a riporterek nemcsak a szájukkal, a lábukkal is jók lesznek-e. Szurkolunk a szentesi pólósoknak.

- A főzőverseny mikor kezdődik?

- Úgy tervezzük, hogy három és fél négy óra között sorsolják ki a helyeket, adják át az alapanyagokat, egy pisztolydördüléssel fél 4-kor indul a verseny. Várhatóan egy-másfél óra alatt a finomságok elkészülnek, majd dönt a zsűri. Távoli vidékekről jelezték a csapatok indítását. Dunántúlról, a felvidékről. Talán még külföldi főzők is lesznek. Tavaly 58 bográcsban főtt a finom étel, idén várhatóan többen lesznek.

- Alapanyagot most is kapnak a versenyzők?

- Igen. Paradicsomot, hagymát és tűzifát, alátétet a bográcsokhoz kapnak az Agrár Rt. illetve a Délalföldi TÉSZ jóvoltából. Lesznek kóstolók, árubemutatók, hostesekkel az áruház előtt, a legújabb termékek bemutatásával.

- A főzés alatt mivel szórakoztatják a nézőket?

- A színpadon folyamatos lesz a műsor: asszonykórusok, táncosok szórakoztatják a nagyérdeműt. Este sztárvendégek fellépésére számíthatunk, körünkben lesz a férfi vásárlóink kedvence, Auth Csilla, valamint Fenyő Miklós, akit a hölgyek kedvelnek. Lesznek hastáncosok, a sztárok zenéjével, dalaival. És nem marad el a tűzijáték és a speciális lézershow sem, 10 óra tájban.

(lovas)


<<< Vissza