<<< Vissza

Ha nyár, akkor táborok Magyartésen ...

2004. augusztus 13.

 
A VE-GA Gyermek és Ifjúsági Szövetség ezen a nyáron is megszervezte táborait Magyartésen.
A kicsiknek az úgynevezett "játéktábor"-t hirdettük meg. Itt kézműveskedéssel és dramatikus játékokkal tettük felejthetetlenné az eltöltött időt. Külön érdekessége volt a tábornak, hogy Szentes lengyel testvérvárosából, Skierniewicéből is jöttek hozzánk látogatók. A búcsúnapon pedig a szülőknek is bemutattuk a tábor ideje alatt tanultakat - nagy sikerrel. A tábor megvalósításában a szülők, valamint a "TÖRŐDÉS" Szentesi Gyermek és Diák Alapítvány szakértői segítettek.

Az egészséges életmódra nem lehet elég korán "rászokni". A tizenévesek táborának az egészséges életmód volt a témája. Csak ízelítőül: foglalkoztunk a káros szokásokkal, a szenvedélybetegségekkel, a drogokkal... a gyógynövényekkel, a gyógyteákkal... a lelki "gubancokkal". Az Erdélyből is érkezett résztvevőkkel összehasonlítottuk a két országban lévő tapasztalatokat. A téma igen nagy "falat" és mint kiderült, ezzel kapcsolatban akár több tábort is lehetne szervezni. A tábor megvalósításában nagy segítséget jelentett a Biztonságos Magyarországért Közalapítvány támogatása.

A Szentesi Ifjúsági és Diák Önkormányzat (SZIDÖK) ez évi képzési táborának témája a média volt. A résztvevők megismerkedhettek az újságírással és rádióműsort is készítettek. Különlegessége volt a tábornak, hogy rövidfilm készítésére is volt lehetőség. Kiderült az, hogy miért fontos a jó forgatókönyv, és nem is olyan ördöngősség a film vágása ... A táborban azért szórakoztató programok is voltak. Éjszakai túra az ártéren (a tájékozódást az elhelyezett lampionok segítették) ... szalonnasütés ... Az idő persze itt is kevésnek bizonyult. Tervezzük, hogy jövőre csak filmkészítéssel foglalkozunk. A VE-GA szakértőinek munkáját köszönjük.

Pataki Katalin


<<< Vissza