<<< Vissza

Legrand-Szentes - teremben is?

2004. augusztus 6.

 
Képünkön: Makra Zoltán sportköri elnök

A tavalyi szezon végén örömmel közölte lapunk is a hírt, miszerint az NB II-es kispályás labdarúgó-bajnokság második helyén végzett a Szentesi Vasutas gárdája, jogot szerezve ezzel az első osztályú szereplésre. Később arról kaptunk információkat, miszerint korántsem biztos a csapat NB I-es indulása, anyagiak híján ismét másodosztályú maradhat a Vasút. Nos, július végére kiderült: minden akadály elhárult, így a honi kispályás labdarúgás legjobb csapatai a 2004/2005-ös szezonban a Szentes ellen is pályára lépnek bajnoki mérkőzésen.

Szerencsi István, szakosztályvezetővel és Makra Zoltánnal, a Szentesi Vasutas Sportkör elnökével az NB I-es nevezés leadása után beszélgettem.

- Sokáig kérdéses volt, hogy sikerül-e megfelelő játékosokkal megerősíteni a csapatot. Ez végül megtörtént, kikkel "izmosodott" a gárda?

- Július 30-a volt a nevezési határidő vége, mi pedig az utolsó pillanatig kivártunk, hiszen csak akkor vállaltuk volna az NB I-et, ha olyan labdarúgók kerülnek hozzánk, akikkel elérhető az elsődleges célunk, a biztos bennmaradás. Köszönhetően a Szentesi TE vezetőinek öt olyan játékos csatlakozik hozzánk az NB II-es csapattól, akikkel terveinket megvalósíthatjuk. Koncz Zsolt, Tóth Csaba, Tóth-Kovács Tamás, Bíró Mihály és Kerepeczki Csaba érkezik a TE-től, továbbra is Szarvas Zsolt lesz a játékosedző és visszavárjuk Csongrádról Ruzsinszki Ferencet is. Egyedül Ruzs-Molnár András távozik a csapattól.

- A játékoskeret megerősítése mellett az anyagi háttér biztosítása is az indulás feltétele volt. A pénzt sikerült előteremteni?

- Tudni kell, hogy az NB I-es tagság közel dupla költséget jelent, mint a másodosztály - mondta Makra Zoltán. - Ráadásul még ha az idén nem is, de jövőre már ifi csapatot is kell működtetniük az első osztályban szereplő gárdáknak. Mi, már ebben az esztendőben szeretnénk utánpótlás-csapatot, csapatokat szervezni. Ha az elkövetkezendő években akár csak egy NB I-es szintű labdarúgó "felcseperedik" nálunk, már nem volt hiábavaló a munkánk. Ami az anyagi részt illeti, támogatónk az önkormányzat, a fábiánsebestyéni polgármesteri hivatal, szentesi vállalkozók, végül de nem utolsó sorban a Legrand, amely fő támogatóvá lépett elő. Károlyi László vezérigazgatóval szóban már megegyeztünk, miszerint a vállalat lesz a csapat névszponzora. Így a bajnokságban Legrand-Szentes néven indulunk majd, minden valószínűség szerint. Az utolsó pillanatban még egy fővárosi cég jelezte szponzori szándékát, velük napokon belül leülünk majd tárgyalni. A csapat egész éves költségvetése biztosított, nyugodtan nézhetünk az idény elé.

- Mikor rajtol a 2004/2005-ös szezon?

- Augusztus 9-én tartják a sorsolást a szövetségben, szeptember 6-án pedig első NB I-es mérkőzését játssza majd a Szentes.

H. V.


<<< Vissza